Bu evlerin her odasında bir banka ATM’si kiracı

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi’nde banka ATM’leri evlerin yeni kiracısı oldu. Öyle ki evin bir odasında birkaç bankaya ait ATM cihazını görmek mümkün. Bir banka ile başlayan uygulamada sayı 9’a çıktı. Bu rakam yakında 12 olacak. Durumda

Bu evlerin her odasında bir banka ATM’si kiracı

Küçükbalıklı Mahalle Muhtarı Cemil Aksu, merkeze uzak olan mahallede insanların banka işlerini bu ATM’ler sayesinde çözdüklerini söylüyor. Eskiden işlerini halletmek için şehir merkezine gitmek zorunda kalan vatandaşların artık sıkıntıdan kurtulduğunu dile getiren Aksu, şunları söylüyor: “Mahallemiz kalabalık nüfuslu. Merkeze iki dolmuşla gidildiği için bankada işi olan insanlar mağdur oluyordu. Önce iki arkadaşımız bankalarla anlaştı. Gelip ATM kurdular. Daha sonra bu sayı 9 banka ATM’sine ulaştı. Önümüzdeki günlerde 3 tane daha gelecek toplam 12 banka ATM’si olacak mahallemizde.”

Ana cadde üzerindeki evleri yoğun trafik ve gürültüden dolayı kiraya veremediklerini anlatan Aksu, “Çok işlek cadde olduğu için kiracılar burada duramıyor. Bir işyeri açılıyor, gürültü ve yoğunluktan iş yapamıyor ve kapatıp gidiyor. Kiralayanlar 2-3 haftada kapatıyordu. Bu nedenle de vatandaşlar böyle bir çözüm buldu.” şeklinde konuşuyor. Mahallenin aynı zamanda sanayinin yoğun olduğu bir bölge olduğuna dikkat çeken Aksu, sanayicilerin de bu ATM’lerden rahatlıkla işlerini gördüklerini dile getirdi.

EVİN ODALARINI 4’E BÖLÜP ATM’YE KİRAYA VERİYORLAR

Özellikle mahalle meydanına yakın evlerin bölünerek banka ATM’lerine kiraya verildiğini anlatan muhtar Aksu, şöyle devam etti: “Bir evin odaları 3’e, 4’e bölünerek her oda bir bankaya kiraya veriliyor. Normalde burada kira 350-400 lira iken, bankaya 500 ila 700 lira arasında kiraya veriliyor. 400 lira yerine, 4 odasını 4 bankaya kiraya verse 2 bin 400 lira eder. Çoğu banka geldi. Değişik bankalardan da talepler var. Bana ‘muhtar bize de bir yer bul ATM koyalım’ diyenler var. Onlara da yer bulup koyacağız.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X