Bu gece coşmak lazım

Yeşil beyazlılar, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren rakibin yenip, “Yeniden Zirveye” demek istiyor.

Bu gece coşmak lazım

Giresun mağlubiyetini unutturmak isteyen Bursaspor, bugün İzmir’de Altınordu karşısında 3 puana ulaşıp yara sarmak istiyor. Bornova Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi Adana bölgesi hakemi Caner Ak yönetecek.

Ligde 6 haftalık yenilmezlik serisi Giresunspor maçıyla sona eren ve bu sezon evinde ilk kez mağlubiyetle tanışan Bursaspor, bugün deplasmanda Altınordu’ya konuk olacak. Ligde ilkyarıyı üst grupta tamamlamak isteyen yeşil beyazlılar, geçtiğimiz hafta aldığı galibiyetle düşme hattından çıkan ancak, tehlikeli bölgeden daha fazla uzaklaşmak isteyen rakibiyle Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Saat 19.00’da başlayacak mücadeleye Adana bölgesi hakemi Caner Ak yönetecek. Ak’ın yardımcılıklarını ise Oğuz Terzi, Oğuz Kağan Çalışır yapacak.

7 MAÇTA 4 GALİBİYET

Son haftalarda aldığı sonuçlarla deplasman karnesini de düzelten Bursaspor, bugünkü maçta da 3 puana ulaşıp, zirve iddiasını sürdürmek istiyor. Ligde oynadığı son 7 maçtan 4 galibiyet çıkaran yeşil beyazlılar İzmir deplasmanında yeniden çıkışa geçmek istiyor. Ligde geride kalan 14 haftada 8 galibiyet alan Bursaspor, 23 puanla 4. sırada yer alırken, Adana galibiyetiyle düşme hattından çıkan Altınordu ise 3 galibiyetle 13 puana ulaştı ve haftaya 14. sırada girdi.

49 yıl sonra yeniden

İki ekip resmi olarak daha önce 8 kez karşılaştı. Son oynanan resmi maçta takvim yaprakları 17 Mayıs 1970’i gösterirken, iki ekip 49 yıllık aranın ardından ilk kez resmi bir maçta kozlarını paylaşacak. Ancak son 3 sezonda iki takım, 3 kez de hazırlık maçlarında karşı karşıya geldi. Hazırlık maçlarının tamamını Bursaspor kazanırken, resmi maçlarda da yeşil beyazlıların galibiyetlerde 4’e 2 üstünlüğü bulunuyor. İki resmi mücadelede ise taraflar eşitlikle sahadan ayrıldı.

Altyapılarıyla ünlüler

İki takımın en çarpıcı özellikleri olarak altyapıya ve gençlere değer vermeleri öne çıkıyor. Ligin geride kalan haftalarında Bursaspor, 23 yaş ve 23 yaşaltı 14 oyuncusuna süre verirken, Altınordu ise aynı kategoride 11 genç oyuncusunu oynattı. Bursaspor’da 17 yaşındaki Ali Akman, Altınordu’da ise 15 yaşındaki Burak İnce en genç forma giyen oyuncular oldu.

Evinde gülüyor

Bursaspor’un bugün konuk olacağı Altınordu, aldığı 3 galibiyeti de sahasında elde etti. 14 haftası geride kalan ligde 13 puanı bulunan İzmir ekibi, topladığı puanların 11’ine sahasında ulaşırken, deplasmanda 2 beraberlik çıkarabildi. Altınordu, evinde oynadığı 7 maçta 2 kez ise rakiplerine 3 puan hediye etti.

STAT: Bornova Aziz Hocaoğlu

HAKEMLER: Caner Ak, Oğuz Terzi, Oğuz Kağan Çalışır

YAYIN: 19.00/beINMAX1

ALTINORDU EKSİKLER: Anıl Koç,  Mertcan Dağlı, Onur Taha Takır, Mehmet Enes Sığırc

BURSASPOR EKSİK: Ramazan Keskin

BİLETLER: Misafir tribün 20 TL

 ALTINORDU 
1 Erhan Erentürk
22 Kerim Alıcı
3 Ufuk Budak
90 Sinan Osmanoğlu
4 Ravil Tagir
8 Oğulcan Ülgün
17 Hüseyin Atakan Üner
39 Okan Derici
77 Yasin Ozan
10 Muhammed Mert
9 Kemal Rüzgar
TEKNİK DİREKTÖR: Hüseyin Eroğlu

 BURSASPOR 
25 Çağlar Şahin Akbaba
12 Abdullahi Shehu
88 Anıl Karaer
66 Mamadou Diarra
14 Iasmin Latovlevici
36 Burak Altıparmak
19 Selçuk Şahin
10 Özer Hurmacı
3 Onur Atasayar
7 Burak Kapacak
9 Kubilay Kanatsızkuş
TEKNİK DİREKTÖR: Yalçın Koşukavak

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X