Bu kaçıncı oldu!

Bursa’da telefonla dolandırıcılık yapan şahıslar, iki vatandaşın toplam 29 bin 700 lirasını aldı.

Bu kaçıncı oldu!

Dolandırıcılar, polis ve savcı kimliğiyle vatandaşları soymaya devam ediyor. Son olarak Bursa’da iki kişiyi dolandıran şahıslar, toplam 29 bin 700 TL ele geçirdi. H.O. isimli vatandaşı telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan şahıs, “Senin adına altın alınmış, biz bu şahısları yakalayacağız” diyerek, elinde bulunan altınları bozdurmasını istedi. Bunun üzerine Kapalı Çarşı’da bir kuyumcuda altınlarını bozduran H.O., Atatürk Caddesi’nde bulunan bir bankaya yönlendirilerek, bozdurduğu altınların değeri olan 6 bin 900 TL’yi, daha sonra yine aynı şekilde 2 bin 800 TL emekli maaşını da verilen hesaba yatırdı. Olayı çocuklarına anlattığında dolandırıldığını anlayan H.O., polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Başka bir dolandırıcılık olayında ise N.Y. isimli vatandaşı telefonla arayan dolandırıcı, kendisini Nilüfer Emniyet Müdürlüğü Başkomiseri olarak tanıttı. N.Y.’nin hakkında gizli dosya olduğunu ve kimlik bilgileri kullanılarak adına hat çıkarıldığını iddia eden dolandırıcı, olayı aydınlatmak için kendilerine yardım etmesi gerektiğini söyledi. N.Y. isimli vatandaşı ikna eden dolandırıcı, 20 bin TL değerindeki altınları evine gelecek kişilere vermesini söyledi. Altınları verdikten sonra dolandırıldığını anlayan N.Y., polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Polis ekipleri yaşanan olaylarla ilgili tahkikat başlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X