Bu köyün kadınları ekmekten para kazanıyor

Nilüfer’e bağlı Atlas köyünün kadınları, yaptıkları köy ekmeklerini satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Bu köyün kadınları ekmekten para kazanıyor

Atlas köyü sakini kadınlar, köy fırınlarında pişirdikleri ekmekleri pazarda satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Atlas Köyü Kadın Dayanışma Derneği’ni de kuran kadınlar, köy fırınında odun ateşinde yaptıkları organik köy ekmelerinden günde 300 tane pişirerek satıyor. Kadınlar 1 kilogram ağırlığındaki köy ekmeklerini 3 liradan satıyor.

 

Atlas Köyü Kadın Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Elmas Topçu, “Derneğimizi kuralı 4 yıl oldu. Ekmeklerimizin yapım aşaması çok zahmetli. Bir gün önceden hamurumuzu yoğurup ekşi maya ile mayalıyoruz. Hamurumuz yaklaşık 12 saat mayalandıktan sonra ekmeklerimizi odun ateşiyle yaktığımız taş fırına sürüyoruz. Ekmekler odun ateşinde 3 saat pişiyor. Fırından çıkarttığımız ekmekleri sıcak sıcak satmaya götürüyoruz. Satışları kimi zaman sipariş üzerine yapıyoruz. Sipariş gelmezse ekmekleri Bursa’daki çeşitli pazarlara götürüp günlük satıyoruz. Organik köy ekmeklerimizden yiyenler çok memnun kalıyor ve sürekli sipariş veriyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X