‘Bu vatanın birliği ve beraberliği için…’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, “Bu vatanın birliği ve beraberliği için başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonu başarıya ulaşana kadar sonuna kadar devam edecektir” dedi.

‘Bu vatanın birliği ve beraberliği için…’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Buradan bir kez daha sesleniyorum. Bu vatanın birliği ve beraberliği, milletimizin huzuru, demokrasimizin mutlak anlamda hakim kılınması için inşallah başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonu, başarıya ulaşana kadar sonuna kadar devam edecektir. AK Parti kadroları iktidardayken bu milletin huzurunu kimse tehdit edemeyecek, şehitlerimizin emanetine kimse ihanet edemeyecektir” dedi.

Davutoğlu, partisinin Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılan “26. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı”ndaki konuşmasına, salondakileri selamlayarak ve “Haydi Bismillah” diyerek başladı.

Toplantıda konuşan Davutoğlu, 20 Temmuz’da Suruç’ta yaşanan terör eyleminden sonra bölücü terör örgütü ve DHP-C’nin harekete geçtiğini belirterek, “En zor şartlarda dahi milletimizin iradesine sahip çıkan AK Parti kadroları, Türkiye’ye terör tuzağı kuranlara karşı güçlü bir iradeyle ayağa kalktı” dedi. 

Teröre sırtını veren HDP zihniyetine, onları destekleyenlere karşı 23 Temmuz’da başlattıkları “huzur ve demokrasi” operasyonlarının, halkın geleceğinin teminatı olan kamu düzenini ihdas edene kadar, sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti: 

“Buradan bir kez daha sesleniyorum. Bu vatanın birliği ve beraberliği, milletimizin huzuru, demokrasimizin mutlak anlamda hakim kılınması için inşallah başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonu, başarıya ulaşana kadar sonuna kadar devam edecektir. AK Parti kadroları iktidardayken bu milletin huzurunu kimse tehdit edemeyecek, şehitlerimizin emanetine kimse ihanet edemeyecektir.”

“Bütün kamplar yerle bir edildi”

Başbakan Davutoğlu, 23 Temmuz’da başlayan operasyonlarla önce DAEŞ terör örgütünün Suriye odaklarının, ardından da terör örgütünün Kandil ve çevresindeki bütün kamplarının yerle bir edildiğini belirterek, şunları kaydetti: 

“Şehirlerimizin etrafında öbekleşmiş olan, halkı haraca, baskıya, zulme ve 7 Haziran seçimlerinde sandık üzerinde tasarruf kurarak milli idareye ket vurmaya, set çekmeye çalışan bütün terör odakları, şu anda huzur ve demokrasi operasyonuyla tam anlamıyla yerle bir edilmekte, etkisiz kılınmaktadır. Buradan, Doğu ve Güneydoğu’daki kardeşlerime bir kez daha sesleniyorum, bu operasyonların tek hedefi, Türkiye’nin birliğine ve bölgedeki vatandaşlarımızın güvenlik ve huzuruna tehdit teşkil eden terör örgütüdür. Türkiye’nin her santimetre karesinde, Türkiye’nin her ilinde, her ilçesinde, her köşesinde, her mahallesinde, her sokağında, her mezrasında kamu düzeni tesis edilene kadar terörle mücadelemiz devam edecektir. Demokrasi bütün kurumlarıyla işletilecek.”

“Zannettiler ki AK Parti tereddüt eder”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra diğer siyasi partilerin tavırlarını eleştirerek, koalisyon kurma çalışmaları sürecinde MHP’nin bütün tekliflerine “hayır” dediğini aktardı.

Davutoğlu, “Zannettiler ki AK Parti, ülkeyi yönetme zorunluluğu konusunda tereddüt eder. Ülke terör tehdidi karşısındayken Türkiye’yi yönetme sorumluluğundan bir an bile feragat eder miyiz? Türkiye, karanlık bir takım odakların karşısındayken, bir an bile tereddüt eder miyiz” diye sordu, salondakilerden “Hayır” yanıtını aldı.

Başbakan Davutoğlu, “blok siyasetine karşı, teröre karşı, yönetme sorumluluğundan kaçanlara karşı, Türkiye’nin son 3 ay içindeki bütün sorunlarına, terör ve ekonomik krizle ilgili bütün konulara hem doğrudan etkin müdahalede bulunduklarını hem de milletin 1 Kasım’da huzur içinde seçime gitmesi için gereken adımları attıkları”nı anlattı. 

Davutoğlu, “Bu milletin her ferdi azizdir, her ferdinin onuru sizin ve bizim onurumuzdur. Üslup olarak sadece ve sadece mahviyet ve muhabbet üslubu kullanacağız. Bizi eleştirenlere en güçlü şekilde karşılık vereceğiz. Bize baskı kurmak isteyenler karşısında dimdik ayakta duracağız. Ama bizim üslubumuzda hiçbir şekilde siyasi nezakete aykırı bir tutum olmadı, olmayacak. Felsefemize, tutumumuza, üslubumuza uygun olarak hep beraber vizyonumuzu anlatacağız. Bırakın onlar karalasınlar, bırakın onlar nefret dili kullansınlar, onlara nefret bize muhabbet yakışır” şeklinde konuştu.

‘Bütün siyasi parti liderlerine çağrıda bulunuyorum’

Davutoğlu, siyasi parti liderlerine, “Gelin demokratik rekabeti siyasi nezaket kuralları içinde yapalım. Birbirimizi eleştirelim ama kesinlikle hakaret etmeyelim. Aileleri, özel hayatı siyasi rekabetin parçası haline getirmeyelim. Özellikle de tüm milletimizi temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamını siyasi tartışmaların dışında tutalım” diye seslendi.

Davutoğlu, “Bütün siyasi parti liderlerine bu salondan çağrıda bulunuyorum. Terör ve şiddet üzerinden sandıklara, sandık iradesine tasallut etmek isteyenlere karşı ortak bir tavırda buluşalım. Bu ortak çağrı, teröre ve şiddete karşı koyanlarla terörden ve şiddetten beslenenler arasındaki ayrımı da ortaya çıkartacaktır” dedi.

‘Seçim kampanyalarını çevreyi en az kirletecek şekilde yapalım’

Başbakan Davutoğlu, eğer bütün partiler kabul ederse, çevre kirliliğini ve gürültü kirliliğini engellemek için kampanyaların mümkün olan en az masraf ve mümkün olan en az çevre kirliliğiyle yapılması için bir centilmenlik anlaşması yapma çağrısında da bulunarak, “Yasanın öngördüğü seçim ofislerinin dışında, bayraklama yapmayıp çevre kirliliğini engelleyelim, gürültü kirliliğine karşı ortak tavır sergileyelim” diye konuştu.

Siyasi liderlere demokratik rekabeti nezaket kuralları içinde yapma çağırısında da bulunan Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Birbirimizi eleştirelim ama kesinlikle hakaret etmeyelim. Aileleri, özel hayatı, siyasi rekabetin parçası haline getirmeyelim. Özellikle de bütün milletimizi temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamını siyasi tartışmaların dışında tutalım. Şunu bilsinler ki, Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik her saldırı, her hakaret karşısında AK Parti kadroları, devletin zirvesini, milletin en yüce makamını korumaya kararlıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X