‘Bu yapılar temizlenecek’

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) iş dünyasındaki yapılanması ile ilgili olarak, “Derdi bu ülkenin kalkınması olmayan bu yapıların temizlenmesi için kararlılığımızı ortaya koyduk. Tek başıma kalsam da

‘Bu yapılar temizlenecek’

ASLIHAN AYDIN

Burkay, dün akşam 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve yakınlarının katılımıyla gerçekleştirilen BTSO Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, asla haklarını ödenmeyecek şehit ailelerini mecliste ağırlamaktan onur duyduklarını kaydetti. “Bugün hiç kimsenin boyunduruğu altına girmeden yaşıyorsak, rahat nefes alıp verebiliyorsak, bu önce yüce Mevla’mın sonra da aziz şehitlerimiz sayesindedir” diye konuşan Burkay, Oda olarak şehitlerin hatırasını yaşatmak adına, Yeniceabat Mesleki Eğitim Kampüsü’nü, ‘BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Kampüsü olarak isimlendirdiklerini vurguladı. 

TEK BAŞIMA KALSAM DAHİ

17-25 Aralık ve 30 Mart sonrasında FETÖ ile gönül bağını koparmamış kişilerin kanun karşısında hesap vereceğinin altını çizen Burkay, “İşadamı olarak biz besmele ile fabrikamızı açarız ve rızkımızı kazanırız. Arta kalan varsa herkes inancına göre tasarruf yapar. Ama bir işadamı, üstüne vazife olmayan işlerin peşinde koşarsa, bunu işadamı olarak tarif etmeyiz, ettirmeyiz” dedi. Tüm kurumların temizlenmesi gerektiğini dile getiren Burkay şöyle devam etti: “Yurt içinde de hala düşmanlar cirit atmakta. Yargıda da, siyasette de iş dünyasında da her kurumda var. Ülkemizin insan kaynağı zehirlenmiş. Tüm kurumlarda bu yapı yer almış ve bu yüzden ciddi çalışma başlatılmıştır. Derdi bu ülkenin kalkınması olmayan yapıların temizlenmesi için kararlılığımızı ortaya koyduk. Şüpheniz olmasın asla yalnız kalacağıma inanmıyorum. Yönetimimle birlikte temizlenmesi için hareket edeceğimize inanıyorum. Tek başıma kalsam da bu yapılar temizlenecek.”

PERSEKER’DEN ÖNERİ

BTSO Meclis Üyesi İlhan Parseker, şehit yakınlarına burs desteği ve Başbakanlığın başlattığı yardım kampanyasına 1 milyon liralık desteğinin az olduğunu söyledi. Bu rakamın 2,5 milyon liraya çıkarılmasını öneren Parseker, “PKK ile yapılan savaşta hayatını kaybeden ailelerin yakınlarına da 2,5 milyon liralık yardımda bulunulmasını talep ediyorum” diye konuştu.

İŞADAMLARI GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Meclis toplantısına katılan şehit ailelerin yakınları birer konuşma yaptı. Bu sırada bazı meclis üyeleri gözyaşlarını tutamadı. İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk, şehit yakınlarına BTSO 15 Temmuz Mesleki Eğitim Kampüsü’nün maketi ve şehitlerin adlarına dikilen çınar ağacının sertifikalarını takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X