Bulaşık makinesinde çizilen bardaklar için etkili yöntem!

Bulaşık makinesi son derece pratik ve özellikle çalışanlar için neredeyse hayat kurtaran bir icattır. Ancak bulaşık makinesinin verimsiz çalışması mutfak eşyalarına ciddi zararlar verebiliyor.

Bulaşık makinesinde çizilen bardaklar için etkili yöntem!

Bulaşık makinesinde yıkanan cam bardaklar zamanla çizilir ve buğulu bir görüntüye kavuşur. Bunun için ilk dikkat etmeniz gereken şey makinenin tuz ve parlatıcı ayarıdır. Birçok kişi kullandığı tabletler nedeniyle tuz ve parlatıcı kullanmayı bırakır. Ancak bu çizilmelerin önüne geçmek için tuz ve parlatıcı kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu ürünleri kullanmaya başladıktan sonra olumlu sonuçlar alma ihtimaliniz çok yüksek.
 

mat

Sirke, sirke, sirke!
 

sirke

Bulaşık makinesinde bulaşıklarınızın çizilmesini önleyen doğal bir madde var: Sirke! Sirkeyi parlatıcı bölümüne dökün ve bulaşıklarınızı bu şekilde yıkayın. Bu sayede bulaşıklarınız hem parlayacak hem de çizilmekten kurtulacaktır. Üstelik son derece ekonomik bir yöntem.

Toz deterjan kullanmaktan kaçının
 

toz

Toz deterjan kullanmak bardakların çizilmesine sebep olan bir diğer durumdur. Toz deterjan kullanıyorsanız da deterjan haznesini ağzına kadar doldurmamalısınız. Yeteri kadar deterjan ihtiyacını kullanan bulaşık makinesi fazlasını bırakacaktır. Geriye kalan deterjan erimeden bulaşıklarınıza yapışabilir, bu da ürünlerin çizilmesine neden olur. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X