Bulgaristan`da Bursa bayramı

Büyükşehir Belediyesi`nin öncülüğünde Bulgaristan`da 1 gün içinde bir cami ibadete açıldı, bir caminin temeli atıldı ve 400 çocuk sünnet şöleni ile erkekliğe ilk adımı attı.

Bulgaristan`da Bursa bayramı
Büyükşehir Belediyesi, sınır aşan hizmetlerine Bulgaristan’da devam etti.
 
Bulgaristan’da Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgelere hayırsever işadamlarının destekleriyle hizmet götüren Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki Müslümanlara bayram coşkusunu erken yaşattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, restorasyonu tamamlanan bir camiyi ibadete açtı, bir caminin temelini attı ve 400 çocuğun erkekliğe ilk adımını attığı sünnet şölenine katıldı.
 
4 ASIRLIK CAMİ
 
Altepe ve beraberindeki heyetin Varna’daki ilk durağı Provadya Belediyesi oldu. Provadya Belediye Başkanı Filko Filev’i makamında ziyaret eden Başkan Altepe, iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerinin daha da sıcak hale gelmesi için gerekli desteği vermeye her zaman hazır olduklarını söyledi.
 
Belediye ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Bursalı işadamlarının katkılarıyla restore edilen Provadya Meydanı’ndaki Yusuf Bey Camii ilk günkü orijinal hali ile yeniden ibadete açıldı.
 
Provadya’daki 5 camiden ayakta kalmayı başarabilen tek cami olan ve 1623 yılında yapılan Yusuf Bey Camii’nin açılış törenine Bursa heyetinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Evren Akyol, DPS İl Başkanı Ercan Sebahattin, Provadya Müftüsü Taner Veli ile çok sayıda soydaş katıldı.
 
400 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLDİ
 
Cami açılışının ardından Trigoviç’te (Eski Cuma) kentine giden Bursa heyeti, burada da Omurtag (Osmanpazarı) ilçesinde düzenlenen toplu sünnet şölenine katıldı. İlçe stadyumunda düzenlenen tören alanına giren Başkan Altepe ve beraberindeki girişte büyük bir coşku ile karşılardı. Eski Cuma eski Valisi Emel Rasimova’nın da katıldığı törende alanı dolduran Omurtaglılara seslenen Başkan Altepe, Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde kardeş kent oldukları Omurtag’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
 
MÜSLÜMAN KÖYE İLK CAMİ
 
Büyükşehir Belediyesi, Bulgaristan programı kapsamında nüfusun büyük bölümünü Müslümanların oluşturduğu Yeni Büyük Köy’e de ilk camiyi kazandırmak için çalışmaların startını verdi.
 
Geçtiğimiz haftalarda Bursa’ya gelip köylerine cami yapılmasını isteyen Yeni Büyük Köy Muhtarı Nilüfer Hamdi Hacıibrahimoğlu’nun talebi üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, proje çalışmalarını tamamladıktan sonra bu kadar kısa zaman içinde caminin temelini de atmayı başardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X