‘Bunların idam edilmesini istiyoruz’

Orhangazi’de cesedi bulunan gencin babası, katil ya da katillerin idam edilmesini istedi.

‘Bunların idam edilmesini istiyoruz’

Edinilen bilgiye göre, dün kale civarında keçi otlatan bir çoban tarafından ceset bulundu. Polis, tanınmaz haldeki cesedin 3 yerinden bıçaklandığını tespit etti. Cesedin, 28 gün önce kaybolan 18 yaşındaki İbrahim Yerli’ye ait olma ihtimali üzerine polis alarma geçti.

 

Orhangazi’nin tanınmış iş adamlarından Yılmaz Yerli’nin oğlu olan gençten 27 Ocak gününden bu yana haber alınamıyordu. Olayı derinlemesine araştıran ekipler, babasına ait ayakkabı dükkanını işlettiği öğrenilen İbrahim Yerli’nin, babasının ortak olduğu ekmek fırınında şoförlük yapan Ö.D. ile bir süredir kavgalı olduğunu belirledi. 28 yaşındaki Ö.D.’yi takibe alan ekipler, şüphelinin evinde yapılan aramalarda sobada yanmış halde İbrahim Yerli’ye ait cep telefonu buldu. Ö.D., polise verdiği çelişkili ifadelerde, önce cep telefonunu seyyar satıcıdan aldığını, daha sonra ifadesini değiştirip telefonu kendisine İbrahim Yerli’nin verdiğini, kendisinin de ona başka bir telefon verdiğini iddia etti.

 

Ekipler, evli ve 1 çocuk babası Ö.D. ile eşini akşam saatlerinde Orhangazi’deki evinde gözaltına alarak emniyete getirdi. Zanlının sorgusunun devam ettiği, suçlamayı kabul etmediği öğrenildi.

Oğlunu ayağındaki bot, kırmızı kazak ve mavi ceketten teşhis eden Yılmaz Yerli, “Ocak ayının 28’inde akşam 8’de evden çıktı. Bir daha eve dönmedi. Saat 11.00’da annesi aradı, ama eve gelmedi. Daha sonra İbrahim’in kız arkadaşı ‘neredesiniz’ diye mesaj attı. Mesaja ‘Kurşunlu’dayım’ diye cevap verdi. Tekrar ‘Nerdesiniz, ne yapıyorsun’ diye mesaj attı. İbrahim, ‘Şüpheli şahısla kale bölgesindeyim. Ömer ağabey bana içki içirdi’ dedi. Biz de o gece çocuk eve gelmeyince telaşla sağa solu aradık. İbrahim’i tekrar aradık. Cep telefonu cevap vermedi. Sabah cep telefonuma ‘250 bin lira istiyoruz’ diye mesaj geldi. Polise telefon açtım. Daha sonra emniyete gittim ve süreç başladı. Bir süre sonra ‘Ben Gölcük’teyim, geleceğim’ diye mesaj geldi ve bir daha haber alınamadı” dedi.

Cinayeti gözaltına alanların yaptığını iddia eden Yerli, “Bizim yanımızda şoförlük yapıyordu. Neden yaptığını bilmiyoruz. Emniyet, evinde yanık telefonu buldu. Benim evladım o. Hiçbir suçu yoktu. Böyle bir adalet olmaz. Biz ekmeğimizin peşinde olan insanlarız. Kıydılar çocuğuma. Bunların tabii ki idam edilmesini lazım. Daha çok insanların canı yanacak. Sadece ekmek verdiğimiz için bunu yaptı. Ben onu, parası gitmesin diye akşamları evine özel arabamla bırakıyordum. Biz sadece adalet istiyoruz. Daha askere gidecekti” şeklinde konuştu.

İbrahim Yerli’nin cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alındıktan sonra Orhangazi’de toprağa verilecek. Şüphelilerin ise yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X