İhsan Aydın
İhsan Aydın

BURFAŞ’tan Dağ’a bungalov desteği

Kırsal turizm son dönem ülkemizin ve kentimizin gündeminde çok konuşulmaya başlandı.

Kentlerin bunaltıcı ortamından uzaklaşıp, orman içinde, bol oksijenli ortamda tatil yapmak isteyenler kırsal turizm bölgelerini tercih ediyor.

Dün, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya aradı.

İlçede BEBKA ve Büyükşehir Belediyesi destekli hizmete açtıkları Eko Turizm Tesisleri‘ne yoğun bir ilgi olduğunu, bungalov tarzı konaklama tesislerinin şimdiden haziran sonuna kadar dolduğunu söyledi.

Çetinkaya, tesisin ihtiyacı karışlayamaz hale geldiğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile görüşüp, BURFAŞ‘ın köşk tipi 2 katlı 6 adet daha yeni bungalov ev yapması için söz aldıklarını aktardı.

Çetinkaya, ahşap konutların yanı sıra, 300 metrekarelik konferans salonunun da tesise ilave edileceğini söyledi.

Belediye tarafından işletilen Eko Turizm Tesisleri’ne olan ilginin kendilerini memnun ettiğini ve ilçeye hareketlilik getirdiğinin altını çizen Çetinkaya, BEBKA’dan da aquapark, adrenalin sporları ve hobi bahçeleri için destek istediklerini, yer bulmaları durumunda bunları da kısa sürede tesise ilave edeceklerini bildirdi.

Harmancık, Bursa’nın en uzak ilçesi. Fakat, buraya kazandırılan turizm tesisi adeta yöre için bir umut olmuş.

Şimdi daha da geliştirilmesi hedefleniyor.

Başkan Çetinkaya’nın bu konuda önemli çabaları var. Tesisi Türkiye‘ye tanıtmak için geçtiğimiz günlerde İstanbul‘daki EMİTT Fuarı’na katıldılar. BURFAŞ tarafından işletilen Narlı tesislerinde de incelemelerde bulunmuş, projeler hazırlatmış.

Yatak kapasitesi daha da büyüdüğünde, kentten kaçmak isteyenler için vazgeçilmez bir kırsal destinasyon olacağını düşünüyoruz.

Çetinkaya, Harmancık Eko Turizm Tesisleri’nin daha da büyütülmesi için hem Vali Münir Karaloğlu hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe‘den destek aldıklarını da ifade etti.

Başkan, bugün de avam projeleri hazırlanan ilave konaklama yapıları için BURFAŞ Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy ile bir görüşme yapacak.

 

MYO’ya 2 bölüm daha

 

Başkan Çetinkaya ile konuşurken, ilçenin bir başka umut kapısı olan Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu’ndan da bahsetti.

Burada ünü Türkiye‘ye yayılan bir aşçılık okulu var.

Önceki gün Harmancık Kaymakamı Hakan Engin ile birlikte Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulçay‘ı makamında ziyaret ettiklerini kaydeden Çetinkaya, Rektör Hoca’dan MYO‘ya iki yeni bölüm daha açılması için söz aldıklarını paylaştı.

İkram Hizmetleri ve Gıda Tekonolojisi bölümlerinin açılması için öğretim üyesi arayışının sürdüğünü, 40’ar öğrencili iki bölümle birlikte gelecek yıl ilçedeki öğrenci sayısının 800‘ü aşması bekleniyor.

Çetinkaya, halen en fazla bölüm ve öğrenciye sahip Dağ ilçesi MYO’sunun Harmancık’ta bulunduğunu da sözlerine ekledi.

MYO Harmancık için adeta bacasısız fabrika olmuş.

 

Ertaş DAĞSİAD Başkanı

 

Bugün söz Dağ’dan açılmışken, bölgeyi ve Bursa’da yaşayan yöre insanını ilgilendiren yeni bir gelişmeden daha bahsedelim.

Uzunca süredir DAĞ-DER öncülüğünde hazırlığı süren ve kısa adı DAĞSİAD olan Dağlı Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği‘nin kuruluş işlemleri de tamamlandı.

Başkanlığını iş adamı Ahmet Ertaş‘ın üstlendiği DAĞSİAD’ın kurucuları ve geçici yönetiminde şu isimler yer alıyor:

Ali Beyrek, Mehmet Emin Kuyu, Yüksel Uğur, Ali Altınoğlu, Üzeyir Tüfekçi, Mustafa Arı, Aydın Özdemir, Ertan Yavuz ve Mustafa Yavuz.

10 kurucu isimle kentimizin iş dünyası örgütleri arasına giren DAĞSİAD’ın kuruluş evrakları da İl Dernekler Müdürü Osman Dikmen‘e teslim edilerek kütük numarası alındı.

Dün DAĞSİAD’ın kurucu Başkanı Ertaş ile konuştuk.

Örgütlenme çalışmasına başladıklarını ve kısa sürede üye sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X