Burhaniye’de Halk Sağlığı Haftası Açıklaması

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Sağlık Grup Başkanlığı, Halk Sağlığı Haftası ile ilgili açıklama yaptı. Dr. Faruk Kendigelen imzasıyla yapılan açıkl…

Burhaniye’de Halk Sağlığı Haftası Açıklaması

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Sağlık Grup Başkanlığı, Halk Sağlığı Haftası ile ilgili açıklama yaptı. Dr. Faruk Kendigelen imzasıyla yapılan açıklamada, halk sağlığının önemi anlatıldı. Burhaniye Toplum Sağlığı merkezi’nden Dr. Faruk Kendigelen imzasıyla yapılan açıklama da şunlara yer verildi.” Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3-9 Eylül tarihleri arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta kapsamında halk sağlığının ve koruyucu hekimlik hizmetlerinin önemi vurgulanmaktadır. Halk sağlığı açısından en önemli am Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3-9 Eylül tarihleri arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta kapsamında halk sağlığının ve koruyucu hekimlik hizmetlerinin önemi vurgulanmaktadır. Halk sağlığı açısından en önemli amaç, toplumun sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora, ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarını atlatabilmesini sağlamaktır. Halk sağlığı uygulaması sağlıklı bireyin sağlıklı toplumu oluşturacağı anlayışından yola çıkarak, bireyin anne rahminden hayatının sonuna kadar olan tüm süreçte sağlıklı yaşam sürmesini ve hastalıklardan korunmasını amaçlar. Bireyi fiziksel, biyolojik ve sosyal çevresi ile bir bütün olarak görür, sağlık hizmetini kişiye hem sağlıklı iken hem hasta iken sunar. Sadece hastaneye ulaşanları değil tüm toplumu kapsar. “Halk Sağlığı”nın önemini vurgulamak amacıyla; her yıl Eylül ayının ilk haftası, “Halk Sağlığı Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanır. Koruyucu sağlık hizmetleri ile toplum bilincini arttırarak, hastalık meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek, halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır. İlimizde Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından, hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetleri artırılarak sürdürülmektedir. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında; keneye karşı korunma yolları, sigaranın zararları, egzersizin önemi, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite, hareketli yaşam, şişmanlık ve şişmanlığın oluşturduğu riskler, Anne sütünün önemi, Doğru emzirme yöntemleri, Demir ve Devit desteği programının yürütülmesi, Gebelik izlenimlerinin Aile Hekimlerinde yaptırılması, Yeni doğan taramalarının doğru ve zamanında yaptırılması, ve bu durumlarla ilgili doğru alışkanlıklar kazanılmasının sağlanması hakkında toplum bilincinin oluşturulması için Burhaniye Toplum Sağlığı Merkezimizce koruyucu sağlık hizmetleri sürdürülmektedir.”dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X