Büro Memur-Sen’den ‘yargı reformu’ açıklaması

Büro Memur-Sen Bursa Adliye Şubesi Başkanı Mustafa Aksu, açıklanan yargı reformu ile zabıt katiplerinin kurum içi görevde yükselme yoluyla elde edebildiği tek kariyer olan yazı işleri müdürlüğü sınavının kaldırılmasını üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

Büro Memur-Sen’den ‘yargı reformu’ açıklaması

Yenu uygulamayla kurum dışından mahkeme birimlerine yazı işleri müdürünün tayin edileceğini kaydeden Aksu, bunun da tecrübe eksikliği yüzünden aksamalara sebep olacağını, personel arasında çalışma barışını ve huzurunu ortadan kaldıracağını öne sürdü. Aksu, “Hakkımız olan görevde yükselme sınavının elimizden alınmak istenmesi ya da yazı işleri müdürlüğüne kurum dışından atama ile ortakçı yapılmak istenmesi yargı reformu stratejisine çalınan kara bir lekedir.

Ülkemiz için hayati öneme sahip bir paket hazırlanırken, çalışmanın paydaşı olan adliye çalışanlarının ve Adalet Bakanlığı’nda yetkili sendika olan Büro Memurları Sendikası’nın görüşünün alınmaması asla kabul edilemez. Çalışanların görüşünün alınmadığı bir yargı reformu paketi eksik ve sakattır” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X