Bursa 200 vatandaşa iş imkanı! HEM Müdürü garanti verdi…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, bugünkü köşesinde Osmangazi Halk Eğitim Müdürlüğü’nün bu yıl uygulayacağı kurslar sonunda ne kadar vatandaşa iş imkanı sağlayacağını yazdı…

Bursa 200 vatandaşa iş imkanı! HEM Müdürü garanti verdi…
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, bugünkü köşesinde Osmangazi Halk Eğitim Müdürlüğü’nün bu yıl uygulayacağı kurslar sonunda ne kadar vatandaşa iş imkanı sağlayacağını yazdı…
Aydın yazısında şu ifadeleri kullandı:
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Halk Eğitim Merkezleri öteden beri halka sadece dikiş nakış öğreten kurslar olarak biliniyordu.
Oysa günümüzde artık bu kanıyı değiştiremeye başlamışlar.
Kurs çeşitliliği artmış.
Önceki gün Osmangazi İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Köse ile konuşurken neler yaptıklarını sorduk.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü‘ne bağlı olarak 73 alanda 3 bin 616 kurs modülünden hepsini dileyen vatandaşa verebildiklerini söyledi.
Yani, meslek öğrenmek için bahaneniz kalmıyor demek.
Köse şöyle konuştu;
“Ülkemiz genelinde insanların algısındaki dikiş nakış yapılan yer olan Halk Eğitimleri, Osmangazi HEM olarak bu algıdan kurtarıp, hiç bir mesleği ve becerisi olmayan vatandaşlarımıza bir meslek, beceri kazandıran bu özelliklerle de istihdam sağlayan kurumlar olarak değiştirmeyi hedefledik.”
Köse şöyle devam etti;
“İlk iş olarak fiziki altyapımızı tamamladık. Atölyelerimizi oluşturduk, donanımların sağladık. Vatandaşa kısmi duyuruları yaptık. Şu anda, 2 tekstil, 1 aşçılık atölyesinde 36 kursiyer istihdam garantili kurs görüyor. 18 Ocak’ta 15 kursiyerden oluşan iş güvenliği ekipmanı eldiven dikimi kursumuz başlıyor. Ortalama 3 buçuk ay sürecek olan kurslarımız yılda 4 dönem faaliyet yapılacak. Bu kursların tamamı istihdama yönelik.”
200 işsize istihdam garantili kurs veriliyor 
Halk Eğitim Merkezleri artık istihdam garantili kurslara ağırlık vermeye başlamış. Ükemizdeki istihdam seferberliğine Osmangazi Halk Eğitim Müdürlüğü de 2021’de 200 kişiye iş garantisi hedefi koymuş.
Osmangazi HEM Müdürü Köse sözlerini şöyle tamamladı;
“2021 yılında 200 vatandaşımızı istihdama kazandırmayı hedefledik.
Tüm bunlara ilaveten bilgisayar destekli muhasebe kursu, çağrı merkezi elemanı yetiştirme, hasta ve yaşlı bakımı gibi istihdama yönelik kurs faaliyetlerimizi de şubat ayı içinde başlatacağız. Bursa’mıza vatandaşlarımıza, devletimizin yanlarında olduğunu hissettirmenin gayretinde olacağız inşallah.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X