Bursa 4. sırada! Şimdiye kadar 123 bin başvuru yapıldı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemaleddin Başaran, Bursa’da İmar Barışı için 123 bin başvuru yapıldığını söyledi.

Bursa 4. sırada! Şimdiye kadar 123 bin başvuru yapıldı

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Başaran, dün Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi’nde düzenlenen ‘İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı’nda konuştu.

Bursa ölçeğinde 1 milyon 100 bin kayıtlı bağımsız birimden bahsedildiğini ifade eden Başaran şu bilgileri verdi: ‘’Bursa’da kaçak yapılaşma oranının yüzde 53 olduğu öngörüsüyle yaklaşık 600-650 bin bağımsız birimin İmar Barışı kapsamında değerlendirilmesi bekleniyor. Yapı kullanım izin belgesi almış yapılarda da kısmen çatı katlarında veya zemin katlarda imara katılan alanlar var. Bunları da hesap edersek bu sayının çok daha artacağını öngörebiliriz. Bursa’da şuan için 123 bin başvuru yapıldı” dedi.

İSKAN ALMAMIŞ HER YAPI KAÇAK

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Faruk Çolak da, başvuruların hala devam ettiğini dile getirdi. İmar Barışı’nın yapı kayıt belgesi ve kat mülkiyeti olarak 2 aşamalı bir iş olduğuna işaret eden Çolak, ‘’Biz daha önce de ikaz etmeye çalıştık. Her yapı kayıt belgesi alan tapu alamayacak. Bu algıyı kıralım. Mühim olan müracaat. Kat mülkiyetine geçmemiş, yapı kullanma izni yani iskan belgesini almamış her türlü yapı şuan ‘kaçak’ muamelesi görüyor.

Ruhsatlı da olsa ruhsatsız da olsa kaçak. Çünkü yapı kullanım almamak inşaat bitmedi demek” diye konuştu. Kat mülkiyetine geçişler konusunda da değerlendirmelerde bulunan Çolak, ”Bununla ilgili mühendislik olan harita mühendisleri ve mimarlarla iletişime geçin. Kurulan bürolara aldanmayın. Artık dolandırıcılar daha da ileri boyuta geçtiler. Vatandaşlara 800’lü numaralara başvurulması yönünde SMS’ler gelmeye başladı. Bunlara kesinlikle itibar etmeyin” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X