‘Bursa babayiğit diyarı’

Vali Münir Karaloğlu, “babayiğit diyarı” ulu şehir Bursa’nın, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasına önemli katkıda bulunduğunu söyledi.

‘Bursa babayiğit diyarı’

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Pilot Taşıt Koltukları Sanayi A.Ş. Fabrikasını ziyaret etti. 

Karaloğlu, “Türkiye 2023, 2053, 2071 hedeflerine mutlaka ulaşacak. Bu hedefe sanayicimizle ulaşacağız. Devlet üretimde yok, ama üretim yapanın yanında. Onlara destek için var. Biz de onun için buradayız” dedi.

Fabrika ile ilgili brifing alan Karaloğlu, yerli üretim personel taşıma aracıyla fabrikayı gezdi. 

Sanayicileri iş başındayken ziyaret ederek motive etmeye ve ilin valisi olarak ulu şehre liderlik yapmaya çalıştığını ifade eden Vali Karaloğlu, “Türkiye’nin yerli araç üretme iddiası var. 2023 hedefleri var. Yerli araç deyince akla sadece otomotivin gelmemesi lazım. Bugün burada elektrikli hizmet araçlarını, yerli araç üretiminin bir parçası olarak gördük. Önemli işler başarmışlar. Pilot zaten koltuk markası olarak sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da bildiği, özellikle iş makinelerinde, kamyonlarda, ticari araçlarda dünyanın tercih ettiği bir marka. Bunun yanına Pilot Car diye elektrikli hizmet araçlarını da koymuşlar. Biz babayiğit arıyoruz, meğer memleketimizde çok varmış. Üretiyorlar, çalışıyorlar. Türkiye’nin önü açık. Türkiye inşallah 2023, 2053, 2071 hedeflerine mutlaka ulaşacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X