Bursa-Balıkesir alternatif ulaşımını rahatlatacak gelişme

Balıkesir ile Bursa’nın dağ yöresi arasında alternatif karayolu ulaşımını sağlayan Dursunbey-Balıkesir D-230 duble yolunda yüklenici firma, ekipman ve işçi kadrosu ile yol çalışmasına başladı. 

Bursa-Balıkesir alternatif ulaşımını rahatlatacak gelişme

2012 yılında yapımına başlanan Dursunbey-Balıkesir duble yolu o zamanki firmanın yaşadığı bazı sıkıntılar sebebi ile yarıda kalmıştı. 2016 yılında yeniden ihale edilen yolun ihalesine yapılan itirazlar sonrası yol 2018 yılına kadar yapılamamış ve ihalenin kesinleşmesinin ardından geçtiğimiz yıl yol başka bir firma tarafından ihale ile kazanılmıştı.

Geçtiğimiz yıl çevre yolunda başlayan çalışmalar kış aylarının gelmesi sebebi ile yeniden durmuştu. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın Ulaştırma Bakanı ile yaptığı görüşmeler sonrası 1 Nisan tarihinde başlayacak olan yol çalışmaları 15 Mart tarihine çekildi.

iha-20190320aw653743-5.jpg

“Yolda çalışmalar başladı”

Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Dursunbey-Balıkesir Duble yolumuzda girişimlerimiz sonuç verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cihan Turhan ile yaptığımız görüşmeler sonrası 1 Nisan’da sahaya inecek olan yüklenici firma, hava şartlarının da el verişli hale gelmesinin ardından 15 Mart Cuma gününden itibaren yolda çalışmalara başladı. Makine ve işçi sayısını her geçen gün arttıran firma çevre yolumuzda asfalt kazıma ve sıcak asfalt çalışmalarına başladı. Bizde işçilerimizi ziyaret ederek onlara baklava ikramında bulunduk” dedi. 

iha-20190320aw653743-6.jpg

iha-20190320aw653743-7.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X