‘Bursa Barosu’nu geleceğe taşıyacağız’

Bursa Barosu’nun Ekim ayında yapılacak olan seçimlerinde başkanlığa aday olan Şerafettin Yavuz, düzenlediği basın toplantısıyla kurullara aday olan meslektaşlarını kamuoyuna tanıttı.

‘Bursa Barosu’nu geleceğe taşıyacağız’

Bursa Barosu’nun iki yıldır iyi temsil edilemediğini ve iyi yönetilemediğini savunan Yavuz, Baro yönetiminin avukatlık mesleğini geliştirmek ve meslektaşlarının hukukun üstünlüğü ve insan haklarını koruma noktasında yeterli yaklaşımı sergileyemediğini öne sürdü. 

Bunun sonucunda baronun kurumsal kimliği ve işlevselliğinin avukat ve toplum nezninde zayıfladığını ileri süren Yavuz, mesleki sorunların çözümüne dair dişe dokunur hiçbir proje yaşama geçirilemediğini ve avukatlık mesleğinin düne göre daha zor yapılır hale geldiğini söyledi. 

 “SAYGIN VE ETKİN BİR BARO”

Bursa Barosu’nu daha iyi yönetme iddiası ile bu önemli göreve talip olduklarının altını çizen Yavuz, Türkiye’nin en büyük beş barosundan biri olan, 109 yıllık geçmişe sahip Bursa Barosu’nu değerleri ve gelenekleri ile güçlü bir hukuk kurumu olarak geleceğe taşımak en önemli görevimiz olacaktır. Temel hareket noktamız, Baroyu her zaman siyasi ve ideolojik tartışmaların dışında tutup; hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını koruyup gözetmek olacaktır.

Kimseyi ötekileştirmeden, mesleki dayanışma ve aidiyet duygusunu geliştirerek güçlü, saygın ve etkin bir baro için çalışacağız. Avukatlık mesleğinin kamusal yanı ihmal edilmeden genç avukatlarımız başta olmak üzere meslektaşlarımızın ekonomik şartlarının iyileştirilmesine yönelik projelerimizi hayata geçirip, mesleğimizin uygulama alanlarını daraltan, ekonomik gelişimini engelleyen tarife ve uygulamalarla mücadele edeceğiz.

Avukatlık mesleğini yapılamaz hale getiren, baroyu etkisizleştiren mesleki sorunları çözmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Yavuz’un yönetim kurulu listesinde ise şu isimler yer alıyor: Orhan Akbulut, Aslı Özgenç Dinlendi, Naci Özçelik, Leman Elif Çavuşoğlu, İrfan Koçak, Aslı Ceylan, İsmail İbiş, Didem Koçaker, Kerem Arslan ve Armağan Elçin.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X