Bursa bıçağı müze ile dünya vitrinine çıkıyor

Bursa’nın en önemli el sanatlarından biri olan bıçakçılığın eski ihtişamlı günlerine dönmesi ve Bursa bıçağının dünya vitrinine çıkması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tasarım yarışmalarının ardından şimdi de kentin Bıçakçılık Müzesi kurmak için çalışmalar

Bursa bıçağı müze ile dünya vitrinine çıkıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın yeniden bıçağıyla anılması ve Bursa bıçaklarının dünya markası haline gelmesi amacıyla çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Bursa’nın tarihi ve doğal güzellikleri başta olmak üzere tüm değerlerine sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi, Bursa bıçaklarını yeniden marka haline getirip, dünya vitrinine çıkarmak için hayata geçirdiği projelere şimdi de Bıçakçılık Müzesi’ni ekliyor. Bugüne kadar kentin en önemli el sanatı olan bıçakçılığın eski ihtişamlı günlerine dönmesi için tasarım yarışmaları düzenleyerek, hem bıçakçı esnafını destekleyen hem de bu sayede yeni tasarımlarla Bursa bıçağına yeni pazarlar arayan Büyükşehir Belediyesi, kurulacak müze ile tüm dünyanın dikkatlerini yeniden Bursa bıçağına çekmeyi hedefliyor.

Bursa Bıçakçılar Derneğini ziyaret edip, dernek Başkanı Mülazım Gülşen ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, artık klasik belediyecilik hizmetlerinin ötesinden tarımdan hayvancılığa ve sanayiden el sanatlarına kadar tüm sektörlerin gelişmesine yönelik projeler üzerinde çalıştıklarını hatırlattı. Bursa bıçağının da kentin en önemli marka değerlerinden biri olduğunu ancak son yıllarda hak ettiği değeri bulamadığını diye getiren Başkan Altepe, “Bıçak imalatının gelişmesi, daha kaliteli üretimin sağlanması, yeni pazarlar bulunması hedefiyle esnafımızı desteklemeye devam ediyoruz. En önemli el sanatımız olan bıçakçılığın yeniden eski popülaritesini kazanması ve eski günlerine dönmesi için Bıçakçılar Derneği ve esnafımızla birlikte çalışıyoruz. Bıçakçılıkla ilgili bir müze kurulması için de çalışmalara başladık. Vatandaşlarımız da ellerinde bulunan belge, dokümanlarla destek verecek. Zaten yeteri kadar malzememiz var. Müzede hem bıçakçılığın geçmişi gelecek kuşaklara anlatılacak hem de ürünler sergilenecek” dedi.

Bursa Bıçakçılar Derneği Başkanı Mülazım Gülşen de Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle bıçakçılığın çok daha iyi yerlere geleceğine inandığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X