Bursa Devlet Tiyatrosu sezonu açtı

Bursa Devlet Tiyatrosu Türk Tiyatro tarihinin başyapıtlarından Haldun Taner’in yazdığı Müziklerini Yalçın Tura’nın bestelediği” Keşanlı Ali Destanı” ile 2019-2020 Tiyatro Sezonuna AVP Sahnesinde merhaba dedi.

Bursa Devlet Tiyatrosu sezonu açtı

Sanatseverlerin, Bursa protokolünün ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile Keşan’dan gelen 46 kadın izleyicinin seyrettiği oyun ilgiyle izlenip, ayakta alkışlandı.

whatsapp-image-2019-10-02-at-14.19.36.jpeg

Türkiye’de epik Tiyatronun öncüsü sayılan usta kalem Haldun Taner’in yazdığı ve ‘Gecekondu ortamında Kahramanlık parodisi” diye adlandırdığı dev kadrolu oyunda Bursa Devlet Tiyatrosunun 39 kişilik oyuncu kadrosu ve 7 kişilik orkestrası performanslarıyla seyirciden tam not aldılar.

whatsapp-image-2019-10-02-at-14.19.34.jpeg
    
 Bursa Devlet Tiyatrosu Rejisörü Bora Özkula’nın hem yönetip hem oynadığı oyunun müziklerini Yalçın Tura, Koreografisini Deniz Çığ , Işık Tasarımını Ali Karaman ,Dekor Tasırımını Emre Satı, Kostüm Tasarımını Fatma Sarıkurt  gerçekleştirdi.

whatsapp-image-2019-10-02-at-14.19.33.jpeg

İlk kez sahnelendiği 1964 yılından bu yana değerinden hiç kaybetmeyen Keşanlı Ali Destanı’nda “Sevdiği kızın dayısını öldürdüğü iddiasıyla hapse girip ‘kahraman’ olan Ali’nin hikâyesi anlatılıyor…

Oyun tüm sezon boyunca AVP Sahnesinde seyirci ile buluşmaya devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X