Bursa için önemli yatırım! Milyonlarca lira tasarruf…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yatırımını bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa için önemli yatırım! Milyonlarca lira tasarruf…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öteden beri yenilenebilir enerji türlerine yaptığı yatırımları bu sütunlardan sık sık sizlerle paylaşıyoruz.

Gerçekten gelecekte enerji kaynakları tükendikçe yenilenebilir türlere gereksinim daha da artacak.

Malumunuzu BUSKİ Genel Müdürlüğü aracılığıyla GES ve HES’ler kuran Büyükşehir Belediyesi bir süre önce BURULAŞ bünyesindeki Bursaray’ın istasyonlarının üstüne de güneş enerji santralleri monte etmeye başlamıştı.

Büyükşehir Belediyesi şimdi de hizmet binası çatısı ve açık otoparka üstüne 450 kWe’lık güneş enerji santrali kurmak için ihaleye çıktı.

Güneş enerjisi santrali kurum ihalesi Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nde 14 Ekim’de gerçekleşecek. İşi alan firma 180 gün içinde, yani 6 ayda projeyi bitirip teslim edecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yatırımlarla hem BUSKİ’nin hem Bursaray hem de kendi birimlerinin elektrik ihtiyacının önemli bir bölümünü karşıladığı ve enerji faturalarından milyonlarca lira tasarruf ettiğini biliyoruz.

Eminiz bu da büyük bir tasarrufa neden olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X