Bursa için yeni planlarımız var

Olay Medya’yı ziyaretinde devam eden çalışmalar ve yeni hayata geçirilecek projelerle ilgili önemli ipuçları veren Başkan Aktaş, ulaşımda önemli yatırımlar yapacaklarının altını çizdi

Bursa için yeni planlarımız var

SEYİT GÜNDOĞAN 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Olay Medya’yı ziyaret ederek yönetici ve köşe yazarlarıyla biraraya geldi. Devam eden çalışmaların yanı sıra planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Aktaş, önemli mesajlar verdi. 

ŞEHİR HASTANESİ’NE TROLEYBÜS

“Önümüzde 2 acil  ulaşım yatırımı var. Bunlardan birincisi Bursaray seferlerini sıklaştırıp, yolcu sayısını arttıracak 20 milyon Euroluk sinyalizasyon sistemini hayata geçirmek. Diğeri de Doğanköy’deki Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlayacak Bursaray’ın 60 milyon Euro’luk yeni hattı.

Toplamda 80 milyon Euro, bir diğer ifadeyle dünkü kurla yaklaşık 615 milyon liralık bir kaynak gerekiyor. Bu son derece yüksek bedelin karşılanması için 2 hamle planlıyoruz. Birincisi  yap-işlet-devret veya gelir ortaklığı modeli. Diğeri de Doğanköy’de yüksek maliyet gerektiren raylı sistem yerine, Bursa’da ilk olacak troleybüs tarzı bir ulaşım sisteminin hayata geçirilmesi.”

“T2 HATTI SEFERLERİ GECİKEBİLİR” 

“İstanbul Caddesi’ndeki T-2 Hattı’nın yüklenicisi ile görüştüm. Firmanın niyeti işin yüzde 80’ini tamamlayıp çekilmek. Yeni bir ikmal ihalesine çıkabiliriz. Üstelik tramvay inşaatın ne zaman biteceği de belli değil. Firma yetkililerinin döviz kurunun yükselişini bahane ediyor ancak biz her türlü yasal haklarımızı kullanacağız. Döviz kurunun yükselişi 3-4 aylık bir gelişme. Bunlara rağmen firmanın elini rahatlatacak iyileştirmeler yaptık.”

KRİTİK İHALELER

“Dövizdeki dalgalanmanın bir milyar liraya yakın ek yük getirdi. Büyükşehir Belediye Encümeni’nde bugün önemli ihaleler olacak. Başköy’de toplu konut yapmaya müsait 219 dönümlük arazi, Beşyol’da gelir ortaklığı yöntemiyle satılacak arsadan önemli bir gelir bekliyoruz. Bu ay sonunda Zafer Plaza’daki yüzde 19’luk hissemizin yüzde 15’lik kısmını da satacağız.”

BUDO’YA YENİ İSKELE

“BUDO’nun mehkemelik olan iskelesini otopark olarak doldurulan alana taşıyabiliriz. Bu sayede Mudanya trafiği de nefes alacaktır.”

“UMUDUMU KORUYORUM” 

“Üç ayda bir 3,8 milyon Euro tutarında bir ciddi döviz kredisi ödememiz var. Kurlardaki yükseliş sonucu göreve başladığımız 10 ay öncesine göre bu kredinin geri ödenmesi iki kat pahalılanmış durumda. Dövizdeki gidişat konusunda umudumu koruyorum.

Önümüzdeki dönemde daha pozitif bir tablonun bekliyorum. Kent adına daha sağlıklı bir ekonomi için döviz girdisini artıracak sektörlere yöneleceğiz.

Büyüme ile döviz sağlama anlamında turizm sektörünü Bursa’nın olmazsa olmazı olarak görüyorum. Sanayideki başarı turizm sektörüne de yansımalı. Turizm pastasından hak ettiğimiz payı almalıyız. Tanıtımı öne çıkararak, elimizdeki değerleri dünyaya ulaştırmalıyız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X