Bursa ile aramızda derin bir bağ var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş dünyası ile bir araya geldiği toplantıda Bursa’ya övgüler dizerek, “Bu şehir bize büyük hayaller kurmayı öğretiyor” dedi.

Bursa ile aramızda derin bir bağ var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merhum Neşet Ertaş’ın dizelerinden alıntı yaparak, “Kalpten kalbe bir yol vardır, görülmez. Bursa ile aramızda böyle derin bir bağ var” dedi.

Erdoğan, Bursa programı çerçevesinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından dün akşam Hilton Otel’de düzenlenen toplantıya da katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Bursa’nın kendisini bağrına bastığını kaydetti. Merhum Neşet Ertaş’ın dizelerinden alıntı yapan Cumhurbaşkanı, “Kalpten kalbe bir yol vardır, görülmez. Bursa ile aramızda böyle derin bir bağ var” dedi. 

FARKLI OLMAMIZ LAZIM

Bursa’nın muhteşem tarihi birikimi, sosyal ve ekonomik yapısıyla büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini ifade eden Erdoğan, “Bursa bize büyük hayaller kurmayı öğreten bir yer. Gönlümüzle de bedenimizle de Bursa’nın yanında olduk, olmaya devam ediyorum” diye konuştu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın kurallara uyan değil, kural koyan bir Türkiye ifadesinin oldukça anlamlı olduğunu dile getiren Erdoğan, “Yeni Türkiye’de kesinlikle çok farklı olmamız lazım” dedi. 

ÖNDE GELEN ŞEHİR

Bursa’da nazım imar e uygulama planlarının uyumlu olması gerektiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: “Kapanın elinde kalmış bir Bursa olmamalı. Üretimin lokomotifi Bursa, yüksek teknoloji, Ar-Ge ve tasarımın önde gelen şehirlerinden biri olacak. Mevlam, yolumuzu bahtımızı açık etsin.”

YILDIZ GİBİ PARLAYACAK

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye’nin kalkınmasının lokomotifi olma sorumluluğunu üstlendiğini söyledi. Bursa’da kurulacak yeni nesil organize sanayi bölgesinin kentin konvansiyonel sanayiden yüksek teknoloji üretimine geçişi sağlayacağını ifade eden Burkay, şöyle devam etti. “Bursa’mızı farklı kılan sektörlerin aktörlerini bir araya getirerek oluşturduğumuz kümelenmeler, kentimizi uluslararası alanda daha güçlü bir konuma taşıyor. Bilginin üretime dönüştürüleceği mükemmeliyet merkezleri, stratejik sektörlerdeki dönüşümü sağlayacak Ar-Ge ve Ur-Ge projeleri, Bursa’yı yeni Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacaktır.”

OSMANLICA KARAR TUTANAĞI HEDİYE EDİLDİ

İbrahim Burkay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a BTSO Meclisi’nin 1889 yılında Osmanlıca yazılmış ilk karar tutanağını hediye etti. Erdoğan, “Sayın Burkay, aklımdan geçenleri okuyor. Osmanlıca hassasiyetinizden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X