Bursa iş dünyasından YEP’E DESTEK

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, reel sektörle istişare edilerek hazırlandığından çok daha gerçekçi bir ekonomi programı ortaya çıktığını belirtirken; BUSİAD Başkanı Türkay, ”Hedefler için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bursa iş dünyasından YEP’E DESTEK

Bursa iş dünyası temsilcileri, Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) olumlu bulduklarını ve her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Ergun Hadi Türkay, ‘Dengelenme, Değişim ve Disiplin’ sloganıyla açıklanan YEP’in, gerçekçi enflasyon ve büyüme rakamları üzerine oturtulmasını olumlu bulduklarını söyledi. Türkay, dün YEP’e ilişkin değerlendirmesinde, yıl sonu enflasyonunun yüzde 20,8 olarak öngörülmesinin, 2019 büyüme oranının yüzde 5,5’ten yüzde 2,3’e çekilmesinin ve bu yıl yaşanan ekonomik gelişmelerin uzantısı olarak işsizliğin 2019’da yüzde 12,1 olacağı beklentisinin gerçekçi olduğunu kaydetti.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sıkı maliye politikasının devam edeceği sözü ile kamuda 60 milyar liralık tasarruf ve 16 milyar liralık ek kaynak yaratılma hedefinin de takipçisi olacaklarını dile getiren Türkay, “Tasarrufların nerelerden yapılacağını da umarım yakın zamanda öğreniriz” dedi. Enflasyon, kamu maliyesi, istihdam ve cari açık ile bankacılık ve reel sektör alanları olmak üzere beş temel hedefe oturtulduğu belirtilen programda bankacılıkla ilgili bölümü de ayrıca önemsediklerini ifade eden Türkay, “Çünkü reel sektörün yapacağı işler için gideceği yer bankalar olacak. Bankaların reel sektörü finanse etmediği bir ortamda çarklar durur. Bunun iktidar tarafından görülmesi bizim için kıymetlidir” diye konuştu.

PİYASA SAKİNLEŞTİRİLMELİ

BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, iş dünyasına en büyük desteğin öngörülebilir bir ortam yaratılması olduğunu dile getirerek, “Hukuksal ve mali araçlarıyla iktidarların görevi piyasayı sakinleştirmek olmalıdır” dedi. Destekler konusunun da önemli olduğunu ve bir sanayici olmasına rağmen en büyük desteğin tarım ile gıda alanlarına verilmesi gerektiğini doğru bulduğunu vurgulayan Türkay, Bursa iş dünyası olarak, Türkiye gemisinde hedeflere ulaşmak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

BURSA’NIN ROLÜ DAHA DA ARTACAK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, programın reel sektörle istişare edilerek hazırlandığını vurgulayarak, ”Bunun sonucunda önceki yıllara göre çok daha gerçekçi ve ayağı yere sağlam basan bir ekonomi programı ortaya çıktı. Yeni ekonomi programında bir diğer önemli yenilik ise eylem planları ile izleme ve hesap verme mekanizmasının getirilmiş olmasıdır.

Programın üçer aylık dilimler halinde izlenecek olması hedeflerin ölçülebilir ve sağlam temellere dayanmasına olanak sağlamaktadır” dedi. Ekonomideki değişim vurgusunun, Bursa gibi katma değerli üretim ve ihracat potansiyeli yüksek şehirleri ön plana çıkaracağını anlatan Burkay, ”Bizler iş dünyası olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda gayretle çalışmaya devam edeceğiz.

İçerisinde bulunduğumuz tüm zorluklara rağmen ülkemizin istiklali ve milletimizin refahı için yeni başarı hikayeleri yazmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X