Bursa Kodlama Festivali başlıyor

Ziyaretçilerine, kodlamanın heyecan verici dünyasını keşfetme fırsatı sunan Türkiye’nin ilk ve tek kodlama festivali, bu yıl çok daha kapsamlı bir organizasyonla Bursa’da kapılarını açıyor.

Bursa Kodlama Festivali başlıyor

BenMaker Eğitim Atölyesi ve Kuark Dijital tarafından “Geleceği kodluyoruz!” mottosuyla düzenlenen 2. Kodlama Festivali Podyumpark Bursa’da başlıyor.

İlk yılında 9 farklı kodlama diline hâkim 500 atölye katılımcısı ve 3.000’i aşkın ziyaretçisiyle gerçekleştirdiği 20 kodlama atölyesiyle önemli bir başarıya imza atan Kodlama Festivali, Türkiye’nin ilk ve tek kodlama festivali olarak bu yıl daha büyük hedeflerle geniş kitlelere ulaşmayı ve başarısını sürdürmeyi amaçlıyor.

Ülkemizde “Kodlama okuryazarlığı” kavramını yaygınlaştırmayı ve kodlamaya gönül veren kitleleri bir araya getirmeyi amaçlayan Kodlama Festivali; bilişim teknolojilerinin hayatımızın her anına dahil olduğu günümüzde, kodlama teknolojilerinin gelişimini sürdürmesinden ve “Geleceği kodlamanın şekillendireceği” öngörüsünden yola çıkıyor. Festival bu kapsamda, kodlamanın öneminin kitlelerce kavranabilmesi ve her yaştan bireyin kodlama eğitimine erişebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

HEDEF 50 BİN ZİYARETÇİ

Kodlama Festivali’nin yenilikçi ve vizyoner bir organizasyon olarak kitleleri harekete geçiren atmosferi, kurumsal katılım ve bireysel ziyaretçi rakamlarını oldukça yukarılara çekiyor. Bilim merkezleri, atölyeler, inovasyon merkezleri, üniversiteler, okullar, startup’lar, dijital platformlar, sivil toplum kuruluşları ve yayınevleri tarafından desteklenen organizasyonun; 5-12 yaş arası minikler, yazılım geliştiriciler, üniversite öğrencileri, girişimciler, öğretmenler, okul yöneticileri, veliler, blogger ve vloggerlardan oluşan binlerce kişilik bir ziyaretçi kitlesi var. Robotik kodlamadan Arduino’ya, nesnelerin internetinden etkileşim tasarımına, VR teknolojilerinden açık kaynak yazılım ve 3 boyutlu yazıcılara kadar 50 farklı atölyenin gerçekleştirileceği Kodlama Festivali 2018, bu yıl tam 50 bin ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyor.

12-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Podyumpark Bursa’da gerçekleştirilecek bu görkemli festivale katılmak ve festivalle ilgili daha fazla bilgi almak için kodlamafestivali.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X