Bursa lojistik merkez olacak

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Kamuran Yazıcı, Bursa’yı hızlı tren ve yük taşımacılığında lojistik merkezi yapacaklarını söyledi.

Bursa lojistik merkez olacak

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ziyaret ettiği TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Kamuran Yazcı’ya hızlı treni sordu. Yolcu yanında Bursa’nın sanayideki yük taşımacılığı potansiyeline dikkat çeken Yazıcı da üzerinde çalıştıkları Bandırma hattı ile birlikte Bursa’yı hızlı tren ve yük taşımacılığında lojistik merkezi yapacaklarını açıkladı.

Haberi Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden duyurdu.

TCDD’nin son planı: Bursa’yı yük taşımada lojistik merkezi yapacak

Gerçi… Görüşmelerde, yetki konumda olanlar Bursa’nın demiryolu hattı için hızlı tren vurgusunu yapmaya devam ediyorlar, ancak proje kategorisinde yüksek standartlı demiryolu projesi yanımı var.

Yani…

Aynı rayda hem yolcu, hem yük treni seferleri yapılabilen bir hat olacak. Bu tür hatlarda çalışan trenlere de konvansiyonel tren deniyor. Genelde gündüz yolcu, gece yük taşımacılığı yapılıyor.

Ancak…

Yük treninin dönüş açıları ve tenkil özellikleri ray sisteminde farklılık getiriyor.

TCDD de…

Son dönemde, Bursa-Yenişehir-Osmaneli hattı ile ilgili yük taşımacılığı ağırlıklı çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda, Bandırma hattının da raftan indirilip üzerinde çalışılmaya başlandığını 8 Aralık günü bu sütunlardan duyurduk.

İşte…

Bununla ilgili olarak, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ın hafta içinde TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Yazıcı’yı ziyaretinde önemli bir gelişme yaşandı.

Kılıç projenin hangi aşamada olduğunu sorunca Yazıcı şu cevabı verdi:

“TCDD tük taşımacılığı programında Bursa’nın çok özel bir yeri var. Hem sanayi bölgelerinin merkezinde, hem denize ve limanlara yakın. Biz de planlarımızı buna göre yapıyoruz.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X