Bursa Milletvekilleri’nden ‘Barış Pınarı’ adımı

Bursa Milletvekilleri öncülüğünde TBMM’deki 80 yurtdışı grup ve komisyon, Barış Pınarı Harekâtı’nı başta Avrupa olmak üzere uluslararası alana doğru anlatmak için diplomasi mektubu hazırladı.

Bursa Milletvekilleri’nden ‘Barış Pınarı’ adımı

Barış Pınarı Harekâtı’nı başta Avrupa olmak üzere uluslararası alana doğru anlatmak için Bursa Milletvekilleri öncülüğünde TBMM’deki 80 yurtdışı grup ve komisyon diplomasi mektubu hazırladı.

Mustafa Esgin, Refik Özen, Ahmet Kılıç, Zafer Işık’ın Dostluk Grubu başkanları olarak imzaladıkları mektupta harekâtın gerekçeleri anlatılırken, bölgedeki terör hakkında bilgiler veriliyor ve DEAŞ uyarıları yapılıyor.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz da, hazırlanan mektubun tüm detaylarını bugünkü köşesine taşıdı.

Bursa Milletvekilleri öncülük etti: Diplomasiye Barış Pınarı mektubu

Bir yandan… Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri diplomatik adımları atarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki 80 yurt dışı grup ve komisyon da Barış Pınarı Harekatı’nı anlatmak için harekete geçti.

İlk adımı da…

Sırbistan Dostluk Grubu Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Bosna-Hersek Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen, Makedonya Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Kılıç ve Kosova Dostluk Grubu Başkanı Zafer Işık atarken, öncüğü Bursa Milletvekilleri üstlendi.

İngilizce hazırlanan, muhatapları aracılığıyla başbakan ve parlamentoları bilgilendirme amaçlı diplomasi mektubu, harekat gerekçesini anlatıyor.

İlk bölümde…

2017’deki Fırat Kalkanı ve 2018’deki Zeytin Dalı harekatlarıyla 4 bin kilometrekareye yakın alanın DEAŞ ve PYD/YPG teröründen arındırıldığı, 360 binden fazla Suriyeli’nin evlerine dönebildiği anımsatılıyor.

Ardından da bölgedeki terör anlatılıyor:

“Özellikle Fırat’ın doğusunda sınırın ötesinde konuşlu PYD/YPG terör unsurlarınca, son iki yılda yüzün üzerinde taciz ve hasmane eyleme maruz kaldık. PYD/YPG tünelleriyle topraklarımıza patlayıcı ve mühimmat kaçırılmakta olup PKK terör örgütüne transfer edilmektedir.”

Vurgulanan şu:

“Harekatın amacı, ülkemiz sınırlarının güvenliğini sağlamak, bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek, Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmaktır.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X