Bursa nefesini tuttu; Kararı bekliyor!

Türkiye bu akşam Sağlık Bakanlığı’nın açıklayacağı verilere kitlendi… 1 Mart’ta normalleşme sürecine girecek şehirler bu verilere göre belirlenecek… Peki, Bursa’da normalleşme ne zaman başlayacak? Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Bursa nefesini tuttu; Kararı bekliyor!

Türkiye bu akşam Sağlık Bakanlığı’nın açıklayacağı verilere kitlendi… 1 Mart’ta normalleşme sürecine girecek şehirler bu verilere göre belirlenecek… Peki, Bursa’da normalleşme ne zaman başlayacak?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı:

Pandeminin en çok etkilediği kesimlerin başını küçük esnaf çekiyor. Aylardır tam kapanma uygulanan kimi esnaf artık işinin başına dönmeyi, dükkanını açmayı bekliyor.

Bilim Kurulu‘nun dört kategori ile yerinde tedbir ve gevşeme uygulanacağını açıkladığı illerde gözler ise vaka sayılarında.

100 binde görülen vaka sayısını 10 ve altına indirmeyi başaran illerde gevşeme kararlarını İl Hıfzıssıhha Kurulları verecek. Şimdilik bu sayıyı yakalayabilen il sayımız bir kaç civarında.

Valilerin başkanlık ettiği kurullar tabii ki, ildeki vaka sayısına göre karar alabilecek.

Ancak esnaf Mart ayından itibaren önlemlerde gevşeme umudu taşıyor. Kışı siftahsız kapatan esnaf artık bu müjdenin verilmesini istiyor.

Hepimizin iş başına dönebilmesi, esnafımızın dükkanını açabilmesi bizim elimizde.

Bursa‘da geçen hafta bu sayı 100 binde 35 idi.  O da günlük 150 civarı yeni vakaya tekabül ediyor. Bunu aşağıya çekmek gerekiyor.

Bu akşam açıklanacak yeni verilerle o sayının daha da düşmesi şart. Aksi halde, Bursa önlemlerin gevşetileceği iller arasına giremez.

Bu nedenle kurala uyarak, biz de aylardır dükkanı kapalı olan ensafın işinin başına dönmesine katkı sağlayabiliriz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X