Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce hafta boyunca 60 bin fidan dağıtılacak

Bursa Orman Bölge Müdürlüğünün Orhan Haftası dolayısıyla sorumluluk sahasındaki illerde 60 bin fidan dağıtacağı bildirildi. 

Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce hafta boyunca 60 bin fidan dağıtılacak

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nın başlaması dolayısıyla Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orhanbey Camisi avlusunda, fıstık çamı, Akdeniz defnesi, palmiye, lavanta, sinemaki fidanı dağıtıldı. 

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fidan dağıtımının hafta boyunca devam edeceğini söyledi.  Orman Haftası kapsamında etkinlik programı hazırladıklarını ifade eden Akın, “Haftanın üç günü cami avlularında ve insanların yoğun olduğu yerlerde ücretsiz fidan dağıtımı olacak. Biz kendi elimizle de yapıyoruz ama halkın eliyle de fidanların toprakla buluşmasını arzu ediyoruz. Bu sayede hem bir bilinç hem de bir farkındalık oluşturmuş oluyoruz.” diye konuştu.

fidan-dagitimi-yeni.jpg

Akın, ilk gün 5 bin fidan dağıtıldığını aktararak, “Halkımızdan isteğimiz verdiğimiz fidanları bir an önce toprakla buluşturmalarıdır. Bu hafta Bursa genelinde 15 bin fidan dağıtacağız. Bursa, Bilecik ve Yalova illerinde de hafta dolayısıyla toplam 60 bin fidan dağıtılacak.” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X