Bursa Tarım İl Müdürlüğü’ne termik santral tepkisi!

Bursa’da, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne termik santral kurulmasına karşı çıkan çevreciler, Tarım İl Müdürlüğü’ne yürüyerek siyah çelenk bıraktı.

Bursa Tarım İl Müdürlüğü’ne termik santral tepkisi!

Hürriyet Meydanı’nda toplanan sivil toplum kuruluşları ve çevreciler, Tarım İl Müdürlüğü’ne yürüdü. Demirtaş Organize Saniye Bölgesi’ne termik santral yapılmasına karşı çıkan grup, pankartlar açıp, sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Demiştaş bölgesine yapılması düşünülen termik santralin ÇED raporuna olumlu görüş bildirdi. Halkın haklı talep ve isteklerini görmezden gelerek, halkın sağlığını hiçe sayan, Bursa’nın toprağına, suyuna, havasına, tarımına vereceği zararları dikkate almayanları, insan sağlığından yana tavır almaya davet ediyoruz. Görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen, kanun, yönetmelik ile planlara uymayan yetkililer hakkında hukuki süreç başlatacağız” dedi.

Açıklamanın ardından grup, Tarım Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakarak olaysız şekilde dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X