Bursa tek yürek!

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde, 15 Temmuz şehitleri Bursa’da da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Bursa tek yürek!

HATİCE DAL

Heykel’den başlayan Demokrasi Yürüyüşü’nün ardından Demokrasi Meydanı’nda toplanan binlerce kişi demokrasi şehitleri için dua etti.   

15 Temmuz günü etkinlikleri kapsamında, Tayyare Kültür Merkezi’nde açılan 15 Temmuz Sergisi’nin ardından Heykel Valilik önünden Demokrasi Meydanı’na kadar Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yüclerce kişi Heykel’den 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdü. 

Demokrasi Meydanı’ndaki etkinlikler ise belgesel gösterimi ve ardından mehter takımı konseriyle başladı. Demokrasi Meydanı’nda toplanan binler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını sinevizyondan izledi. Protokol konuşmalarında ise demokrasi, birlik ve beraberlik mesajları verildi. 

“SELAM OLSUN 15 TEMMUZ KAHRAMANLARINA”…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15 Temmuz gecesi demokrasiye, devlete, devlet güçlerine ve yürüyen sisteme karşı illegal bir kalkışma yaşandığını hatırlatarak, devletin ele geçirilmeye çalışıldığını ancak, güvenlik güçleri ile vatanını seven, milletin birliği ve beraberliğine sevdalı, inançlı yürekleri sayesinde, kalkışmanın bertaraf edildiğini söyledi. 15 Temmuz sonrasında Türk milletinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde ‘tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet’ kavramları etrafında nasıl bir bütün olunacağını bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Başkan Aktaş, “15 Temmuz gecesi Türk bayraklarıyla sokaklara koşup meydanları doldurarak irademize sahip çıktık. Türkiye’nin yakın tarihine kara bir leke olarak yazılan ancak ülkemizin aydınlık geleceği adına bir dönüm noktası olan 15 Temmuz günü yaşananlar bir kaç neslin hafızasından hiç silinmeyecek. 15 Temmuz, siyasi tarihinin en ağır saldırısını yaşayan ülkemiz için; milletimizin varoluş bilincini, kararlılıkla ve canı pahasına ortaya koyduğu bir milat oldu. Rahmet olsun o gece ve sonrasında hayatını feda edenlere. Selam olsun 15 Temmuz’un tüm kahramanlarına. 15 Temmuz’u unutmadık unutmayacağız” dedi. 

Eşi benzeri görülmemiş ihanet

Bursa Valisi Yakup Canbolat da vatan, millet, bayrak sevdalılarının 15 Temmuz 2016’da demokrasi destanı yazdığını hatırlattı. 15 Temmuz’da Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte bir ihanetin yaşandığını ifade eden Canbolat, “Gözlerini kan bürümüş, kökleri dışarıda hain bir saldırıya maruz kaldık. 15 Temmuz gecesi umutlarımıza hayallerimize, özgürlüğümüze, geleceğimize pranga vurulmak istenmiş, bu milletin vergileriyle alınan tanklarımız, uçaklarımız, helikopterlerimiz ve silahlarımız kahraman Türk ordusunun şerefli üniformasını hak etmeyen asker görümlü hainler tarafından halkımıza çevrilmiştir. Milli mücadele yıllarında dahi bu millete yapılmamış alçaklık bu aziz millete reva görülmüştür. Hamdolsun ki Cumhurbaşkanımızın cesareti ve üstün liderliğiyle harekete geçen yüce milletimiz tankın, uçağın, tüfeğin karşına sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilmiştir. Fetö terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe aziz milletimizin ölüme meydan okuyan kararlığıyla engellenmiş, karanlık gecenin sabahı aydınlığa çevrilmiştir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X