Bursa Terminali’nde güvenlik önlemleri artırıldı

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde olası terör olaylarına karşı alınan önlemler, Valilik kararı ile artırıldı.

Bursa Terminali’nde güvenlik önlemleri artırıldı

Her gün 35 bin kişinin giriş çıkış yaptığı terminalinde, otopark tarafından peronlara direkt geçiş sağlayan bölüm, tel örgü ile kapatıldı. Terminalde bulunan 8 kapıdan 2’si devre dışı bırakılırken, peronlara geçiş yapılan 2 kapıya ise X-Ray cihazı yerleştirildi. Terminal içersindeki resmi ve sivil polis sayısı da artırıldı.

Terör olaylarının ülke genelinde tırmanması ve geçen nisan ayında Bursa’da canlı bomba eyleminin gerçekleşmesinin ardından Bursa Valilği, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde aldığı güvenlik önlemlerini artırdı.

Daha önce yüzlerce aracın park ettiği terminal otoparkından peronlara yürüyerek direk geçiş sağlanırken çekilen teller ile bu geçişe artık izin verilmiyor. Aracını otoparka bırakan yolcular ve yolcu yakınları peronlara terminal içersinden X- Ray cihazları konulan kapılardan geçmek zorunda kalıyorlar. Düzenlemeyi yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kısa adı BURULAŞ olan Bursa Ulaştırma Şirketi yetkilileri, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne her gün bin 175 yolcu otobüs ile 35 bin kişinin giriş çıkış yaptığını belirtti.

Güvenlikten sorumlu polisin resmi ve sivil ekip sayısını artırdığı Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki firma sahipleri alınan önlemlerden memnun.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X