Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 129 yaşında

Tarihi İpek Yolu’nun Anadolu’daki son durağı Koza Han’da Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının öncülüğünde 1889 yılında kurulan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 129. yılını kutluyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 129 yaşında

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur ve BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, dün meclis ve komite üyeleri ile birlikte Heykel’deki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Ali Uğur, burada yaptığı açıklamada, Oda’nın Kozahan’ın küçük bir odasında faaliyetlerine başladığını hatırlatarak, ‘’Merhum Osman Fevzi Efendi ve arkadaşlarının teşebbüsüyle 6 Haziran 1889’da 70 üyeyle yolculuğuna başlayan Odamız, bugün 40 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odası konumuna yükseldi.

Asırlardır ticaretin kalbinin attığı kadim şehrimizde ticaret ve sanayi hayatını temsil eden Odamız, değerli kurucularımızın cesur girişimleriyle kurulduğu ilk günden bu yana Bursalı sanayici ve ticaret erbabının gelişimi için önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

Ülkemizin en eski ve en büyük mesleki kuruluşlarından biri olan BTSO, tarihi boyunca yenilikçi çalışmalarıyla her zaman öncü ve örnek olmayı başarırken tecrübesi ve birikimiyle de köklü bir geleneğin, gücün temsilcisi haline geldi” dedi.

BAYRAĞI DAHA İLERİ TAŞIYACAĞIZ

Türkiye’nin çok daha güçlü bir geleceğe yürüdüğünü belirten Ali Uğur, ‘’Bizler de geçmişimizden aldığımız güç ve birikimle şehrimizin ve ülkemizin geleceği için var gücümüzle çalışarak devraldığımız hizmet bayrağını daha da ileri taşıyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Odamızın kuruluşunun 129’uncu yılını kutluyor, kurucumuz Osman Fevzi Efendi başta olmak üzere 129 yıldan bu yana Odamıza hizmet etmiş olan meclis ve yönetim kurulu başkanlarını, meclis üyelerini, komite üyelerini ve tüm çalışanları şükran ve minnetle anıyorum” diye konuştu. Heyet daha sonra, Emir Sultan Mezarlığı’na geçerek, BTSO’nun Kurucu Başkanı Osman Fevzi Efendi’yi kabri başında dualarla andı.
 

   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X