Bursa Uludağ Üniversitesi ve TOFAŞ’dan yazılım işbirliği

Uludağ Üniversitesi ile TOFAŞ, yeni bilgisayar yazılımları hazırlamak için birlikte çalışma kararı aldı. İlk etapta 7 öğrenci ve 1 akademisyen, araçlarda kullanılan yazılımlar için araştırma yürütecek.

Bursa Uludağ Üniversitesi ve TOFAŞ’dan yazılım işbirliği

Üniversite ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla bir araya gelen Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, TOFAŞ Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Özgür Çetinoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu ile BUÜ Güçlendirme Vakfı Sorumlusu Erol Kadıoğlu arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol imza töreninde konuşan Rektör Kılavuz, göreve başlayalı henüz 7,5 ay olduğunu ve bu süre zarfında üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Üniversitenin kent ile bütünleşmesi noktasında hassas bir çalışma yürüttüklerini anlatan Kılavuz, ‘‘Ekibimizde yer alan herkes çok genç. Dinamik yapıları var. Ekibimizin tek düşüncesi; üniversitenin geliştirilmesi ve yükseltilmesidir. Üniversitede oluşturulan her bilgi, sanayi kesimi ile paylaşmak içindir. Akademisyenlerimiz ve yöneticilerimiz de bu anlayışla hareket ediyor” dedi.

TOFAŞ’A ÖZEL TEŞEKKÜR…

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Projesi’nin kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden Kılavuz, şu ifadeleri kullandı: ‘‘TOFAŞ, 2244 Sanayi Doktora Projesi kapsamında üniversitemize destek veren ilk firmalardandır. Bu hassasiyetlerinden dolayı kendilerine şükranlarımızı sunuyorum. TOFAŞ ile başlayan bu süreç, daha sonra diğer otomotiv firmalarının da ilgisini ve desteğini kazanmaya başladı. Üniversite olarak, üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız. Bu anlamda bizlere destek veren ve protokol imzalayan TOFAŞ ailesine teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.”

OTOMOTİVİN GELECEĞİ BİLGİSAYAR VE YAZILIM TEKNOLOJİLERİNDE…

TOFAŞ Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Özgür Çetinoğlu ise, Türkiye’nin 5’inci büyük sanayi kuruluşu olduklarını ve uzun yıllardır lkeye hizmet ettiklerini dile getirdi. TOFAŞ’ın geleceği için farklı alanlarda yatırımlar yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Çetinoğlu, şöyle konuştu: ‘‘Dünyadaki gelişmelere baktığımızda; otomotiv sektörünün geleceğinin şekillenmesinde yazılım ve bilgisayar teknolojilerinin katkıları öne çıkıyor. Uludağ Üniversitesi, bu anlamda işbirliği yapabileceğimiz çok doğru bir ortak. Türkiye’nin 3. büyük sanayi kentinde bulunan üniversitenin daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz.”
Çetinoğlu, protokolün ilk aşamada 7 öğrenci ve i danışman akademisyenle başlayacağını, ancak gelecekte işbirliğinin çeşitlendirilmesi ve desteklerin de arttırılması noktasında Uludağ Üniversitesi ile çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X