Bursa yeniden planlanıyor

Bursa’nın imar planı dendiğinde herkesin aklına ilk önce şu iki soru geliyor: 1. Doğanbey’in akıbeti ne olacak? 2. Yeni uydukentler ne zaman, nereye kurulacak?

Bursa yeniden planlanıyor

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal ramazanın ilk iftarında belediyenin aşevinde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile beraberdi. İftardan sonra söz Bursa’nın imar planına geldi. Ve yazarımız iki başkanı yan yana bulmuşken onlara pek çok kişinin aklına takılan yukardaki soruları yöneltti. Ve aldığı yanıtları köşesinde okurlarıyla paylaştı.

Bursa planları silbaştan, yeni 100 binlik plan geliyor

İftardan sonra, aşevinin karşısındaki büfede bir çay içimlik sohbete koyulduk.

Tabii gazeteci ile siyasetçinin sohbetinden ne olur, yine haber konuştuk.

Tam karşımızda duran yüksek katlı apartmanları işaret ederek, biri yerel yönetimlerin, diğeri de siyasi iradenin temsilcisi olan Aktaş’a ve Salman’a, “Ne olacak bu Doğanbey’in akibeti?” diye sordum.

Aktaş ve Salman, Doğanbey’le ilgili sorumu yanıtlarken, yepyeni ve Bursa’ya dair çok önemli bir gelişmenin haberini vereceklerdi.

Ancak Aktaş önce, Doğanbey sakinlerinin rahat olmalarını, kısa zamanda bu konutları yıkmalarının söz konusu olmadığını ve ayrıca kesinlikle mağdur edilmeyeceklerini söyledi.

Salman da sorunu orta ve uzun vadede çözeceklerini hatırlattı, bugünden yarına bir çözümünün söz konusu olmadığının altını çizdi.

***

Aktaş, başka bir gelişmeden söz etti:

“Bursa için yeni bir üst ölçekli plan hazırlıyoruz. Arkadaşlarımız 1/100 binlik yeni bir Çevre Düzeni İmar Planı’nın mutfak çalışmasını yapıyor. İstanbul Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nden alanında uzman hocalarımızın hazırladığı plan Bursa’nın yeni anayasası olacak. Tabii akademik oda temsilcileriyle de görüşüp, onların katkıları alınarak hazırlanacak bu plan.”

***

Planın içeriğini ve ne zaman Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geleceğini soruyorum.

Şu yanıtı veriyor Aktaş:

Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X