Bursa yepyeni bir kültür merkezine kavuşuyor

Tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılıp gelecek nesilleri aktarılması için yürüttüğü çalışmalarla bir çok ödül kazanan Osmangazi Belediyesi, restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen Abdal Kültür Merkezi’ni Bursa’ya kazandırmaya hazırlanıyor.

Bursa yepyeni bir kültür merkezine kavuşuyor

Osmangazi Belediyesi tarafından restore ettirilen ve Bursa’da sanatın kalbinin attığı merkezlerden biri olacak olan Abdal Kültür Merkezi, eski ihtişamlı günlerine kavuşmak için gün sayıyor. Mustafa Kemal Paşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile birlikte Abdal Kültür Merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Mustafa Dündar, “İçerisinde sanat galerisi, eğitim alanları, atölyeler, kütüphane, sergi-sunum ve konferans salonları yer alacağı bu tarihi mekan, tamamlandığında sanatın ve kültürün merkezi olacak” dedi.

Gerçekleştirdiği restorasyon ve yenileme çalışmaları ile, Hanlar Bölgesinin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’nde yer almasında önemli bir paya sahip olan Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilen Abdal Kültür Merkezinde incelemelerde bulunan Başkan Dündar, Bursa’nın yepyeni bir kültür merkezi kazanacağını söyledi. Başkan Dündar, “Bugün burada, eski bir hanın ayağa kalkışını, yeniden canlanışını izliyoruz. Yıllar boyu insanlığa hizmet ettikten sonra atıl vaziyette duran tarihi hanı, günümüzün teknolojik imkanlarını kullanarak aslına uygun bir şekilde restore edip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesinin bu güne kadar yürüttüğü çalışmalarla Türkiye’ye örnek olmuş bir belediye olduğunu söyleyen Başkan Dündar, “Abdal Kültür Merkezi, Cumhuriyet döneminden günümüze kalan ve zamanında tahıl ambarı olarak kullanılan yığma taş özelliğine sahip bir yapı. Restorasyon çalışmaları büyük bir ölçüde tamamlanan merkezi Nisan ayı gibi açmayı planlıyoruz. Abdal Kültür Merkezi, bir çok kültürel sanatsal faaliyete ev sahipliği yapan Ördekli Kültür Merkezini tamamlayan bir mekan olacak. Aynı zamanda, merkezde yer alacak kütüphane ile birlikte, kitap okuyup araştırma yapmak isteyenler gelip burada çalışmalarını yürütebilecek. Gençlerimiz, bu tarihi mekanda kitap okuyup araştırmalarını yürütebilecekler” diye kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X