Bursa’da 120 yıllık değirmenler hayat buluyor

Tarihi değerlerin korunması ve yaşatılması adına çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Karaislah Mahallesi’nde atıl vaziyette bulunan 120 yıllık değirmenleri yeniden kullanılır hale getiriyor.

Bursa’da 120 yıllık değirmenler hayat buluyor

Uludağ’ın eteklerinde yer Karaislah Mahallesi’ndeki 2 tarihi değirmen Osmangazi Belediyesi tarafından restore ediliyor.

15 yıldır atıl durumda bulunan 120 yıllık değirmenler restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden un öğütmeye başlayacak.

Karaislah Mahallesi’ni ziyaret ederek değirmenlerde yürütülen çalışmaları inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “2014 seçimleriyle birlikte mahalle statüsüne geçerek belediyemizin sorumluluk alanına giren köylerimize hizmetlerimiz devam ediyor. ‘Her Köye Park’ projesi kapsamında köylerimize çocuk parkları, spor sahaları, oturma alanları ve meydanlar yapıyoruz. Karaislah Mahallemizi de bu hizmetlerle buluşturuyoruz” dedi.

Dündar: “Değirmende doğal un üretilecek”

Karaislah Mahallesi’nde bulunan tarihi değirmenin çarklarının yeniden dönmesi adına çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Mahallemizde 120 yıllık tarihe sahip iki değirmen bulunuyor. Uzun süredir atıl vaziyette duran bu değirmenleri restore edip, yeniden ayağa kaldırıyoruz. Restorasyon çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanmasıyla birlikte mahalle sakinleri çarklarının suyla döndüğü bu değirmenlerde doğal un öğütecek. Yaptığımız bu hizmetler ile birlikte köylerdeki nüfus sayısı da artmaya başladı. Daha önce şehre göç eden vatandaşlar artık köylere dönüş yapıyor. Mahallelerine sahip çıkıyor” diye konuştu.

“Burada yeniden evler yapıyorlar”

Karaislah Mahallesi Muhtarı İlyas Yağcı da, “Tarihi değirmenimiz Osmangazi Belediyemiz tarafından restore edilerek yeniden faaliyete geçiyor. Mahallemize yapılan yatırımlar sadece değirmenin restore edilmesi ile kısıtlı değil. Başkanımız Mustafa Dündar’ın çalışmaları sayesinde mahallemiz yeni bir parka kavuştu. Mahalle meydanımız yenilendi. Yollarımız asfaltlanırken, kaldırımlarımız değişti. Daha önce şehre göç eden vatandaşlarımız bu çalışmaların ardından yeniden buraya gelerek evler yapmaya başladı. Bu da bizi çok sevindiriyor. Osmangazi Belediyesine ve Başkanımız Mustafa Dündar’a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X