Bursa’da 15 Temmuz darbe girişimi İstanbul’da köprüler kapanmadan çok önce başlamış

15 Temmuz’da nöbetçi olan uzman çavuşun ifadesine göre Bursa’da hain darbe girişimi, İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafiğe kapatılmadan ve askeri jetler şehirlerin üstünde uçmaya başlamadan çok önce başlamış.

Bursa’da 15 Temmuz darbe girişimi İstanbul’da köprüler kapanmadan çok önce başlamış

Dün Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki darbe girişimi davasını izleyen Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinin tamamını bu konuya ayırdı.

Özdal’ın köşesinde 15 Temmuz akşamı ve gecesinde Bursa’da neler yaşandığına dair çarpıcı bilgiler yar alıyor.

Tanık ifadesine göre hain girişim Bursa’da çok erken başlamış

4’ü tutuksuz (Dün de bir sanık tahliye edildi) 12’si tutuklu 16 sanığın yargılandığı Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen darbe girişimi davasının önceki günkü duruşmasına ilişkin gözlem ve notlarımı paylaşmaya bugün de devam ediyorum.

Öncelikle şunu belirteyim ki, Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Servet Korkmaz, duruşmayı büyük bir sabır ve titizlikle yönetiyor, en ufak bir şüphenin olmaması için, en küçük bir detayı bile atlamıyor, tüm tanık ve sanıkları konuşturuyor, sorular soruyor ve onları dinliyor.

Korkmaz’ın bu tutumu, ilerleyen günlerde ileri sürülebilecek ‘adil yargılama yapılmadı’ iddiasının da önüne geçecek nitelikte.

Gelelim duruşmada yaşananlara…

Dünkü yazımda o gece İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapmış olan uzman çavuşun ifadesinin önemli olduğunu belirtmiştim.

Nitekim söz konusu tanık, 15 Temmuz sabahı 09,00 ile 16 Temmuz sabahı 09,00’a kadar Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı Harekat Merkezi’nde  24 saat görev yapmış, olayları anbean izlemiş  ve halen görev başında olan bir askerdir.

Tanığın söyledikleri dikkat çekici:

“O akşam  telsizden Jandarma Entegre Muharebe ve Bilgi Sistemi’nden (JEMUS) gelecek mesajları takip etmeleri emrini içeren bir anons geçildi.”

Mahkeme Başkanı Korkmaz, bu anonsun ne zaman geçtiğini sorduğunda ise tanık, ’20 00 suları’ yanıtını verdi.

Bu şu anlama geliyor:

Eğer tanık yanlış hatırlamıyorsa (Sanık avukatları tanığın bu iddiasına şüpheyle yaklaştı) Bursa’da darbe girişiminin ilk teşebbüsü saat 20,00 sularında oluyor.

Bakın daha darbecilerin tanklarını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde trafiğe kapatmasına, savaş uçaklarının İstanbul ve Ankara’da alçak uçuş yapmasına ve hainlerin Özel Harekat Dairesi’ni vurmasına en az 1,5 saat varken, tanığın iddiasına göre Bursa’da darbe girişiminin startı çoktan verilmiş.

Tanık devam ediyor:

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X