Bursa’da 19 Mayıs coşkusu

Bursa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bursa’da 19 Mayıs coşkusu

Bursa’daki törenler, öğrencilerin oluşturduğu kortejin bando takımı eşliğinde Tophane Saltanat Kapısı’ndan Heykel’deki Atatürk Anıtı’na kadar yürümesiyle başladı.

Heykel’de saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı, bir grup genç tarafından işaret diliyle aktarıldı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Uysal, yaptığı konuşmada, Türk gençliğine armağan edilen 19 Mayıs’ı en iyi şekilde gelecek nesillere aktarmanın herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi. 

Türk gençliğinin ecdadından aldığı ilhamla Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacağını dile getiren Uysal, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını veren şehitleri andı. 

Konuşmanın ardından Karagöz Halk Dansları Topluluğu tarafından gösteriler sunuldu, şiirler okundu, karate ve güreş takımı gösteri yaptı.

Törenlere Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, bazı milletvekilleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X