Bursa’da 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi başladı

Bursa’da 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi Vali İzzettin Küçük’ün çaldığı ders zili ile başladı. 559 bin öğrenci çalan zil ile büyük bir heyecan içinde sınıflarına koşarak ders başı yaptı.

Bursa’da 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi başladı

DERYA DEMİR

Yeni eğitim öğretim yılı Türkiye genelinde ilk, orta ve lisede toplam 18 milyon, Bursa’da ise 590 bin öğrenci için başladı. Bursa’da yeni dönemin açılışı Atatürk Heykeli’ne çelenk sunma ve saygı duruşu ile başladı.

Ardından 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama programı Kestel Atatürk İlkokulu’nda yapıldı. Açılışa Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, eğitim sendikalarının temsilcileri katıldı. 

ZİLİ VALİ KÜÇÜK ÇALDI

İlk ders zilini çalan Vali İzzettin Küçük, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının tüm öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi. Küçük, “Gözünüzden uzaklaştırmaya kıyamadığınız çocuklarınızı bize seve seve emanet ediyorsunuz. Gönlünüz rahat olsun. Biz her türlü tedbiri aldık. Servis şoförlerinden muavinlere, okul çevresindeki satıcılara, kantinlerdeki temizlik, hijyen ve satılan ürünlere kadar her şey kontrol altında” diye konuştu. 

“GELECEĞİN NESİLLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ”

Yeni eğitim-öğretim dönemine başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de, “Yeni eğitim-öğretim yılı tüm öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olsun. Bursa olarak bin 1590 okulda 35 bin 260 öğretmen ve idarecimiz yaklaşık 559 öğrencimizle yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz.

Bu yıl ilk kez okula başlayan yaklaşık 45 bin birinci sınıf öğrencimizin de heyecanını paylaşıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geleceğin nesillerine geleceğin eğitimini verebileceğimiz şekilde hazırlıklarımızı yaptık. Bu yaz döneminde bakım onarıma ihtiyaç duyulan 184 okulumuzda tadilat ve yenileme çalışmalarını tamamladık.

568 derslikli 27 okulumuzu ve 5 atölye binasını tamamlayıp ilimize kazandırdık. 20188-2019 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısının başına kadar da 15 okul ve 2 atölye binasının yapımını tamamlayacağız” dedi. 

Yeni eğitim-öğretim yılının açılışıyla Vali İzzetin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti ve onlara çeşitli hediyeler takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X