Bursa’da 320 köy yolu ulaşıma kapandı

Yurdu etkisi altına alan olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı Bursa’da da hissediliyor.

Bursa’da 320 köy yolu ulaşıma kapandı

Bursa-İzmir yolu gidiş ve geliş istikametlerinde zaman zaman yol kapanırken AFAD ekipleri Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu kumanyaları yolculara dağıtarak yolda kalanlara yardımcı oluyor.

Son 2 günden bu yana Bursa’yı etkisi altına alan yoğun kar yağışı şehirler arası ulaşımı olumsuz yönde etkilerken zaman zaman trafiğin durmasına neden oluyor. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve Karayolları ekiplerinin çalışmaları sayesinde açılan şehirler arası yollar bir kaç saat sonra tekrar kapanırken ekiplerin olumsuz hava koşullarına karşı mücadelesini de güçleştiriyor. 

Bursa-İzmir yolu dün akşam saat 22.00 den itibaren gidiş ve geliş yönünde zaman zaman kapanırken, ekiplerin çalışması sayesinde tekrar açılıyor. 

AFAD ekipleri Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı kumanyaları yolda kalan yolculara dağıtarak vatandaşlara yardımcı oluyor. 

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle açılan yollar tekrardan kapanırken bir saati bulan beklemeler yolcuları tedirgin ediyor.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

 

“Köy yollarında karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, halen Bursa genelinde, toplam 320 köy yolunun kapalı olduğu tespit edildi.

 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün saat 16.00 ile gece 02.00 arasında yapılan çalışmalarda 92 köy yolunu trafiğe açtı. Ancak kar yağışının devam etmesi nedeniyle sabah saat 09.00 itibarıyla Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde 45, Kestel’de 28, Keles’te 20, Karacabey’de 30, İznik’te 25, İnegöl’de 20, Büyükorhan’da 15 ve Orhaneli’de 15 ve diğer ilçelerdeki köy yolları da olmak üzere toplam 320 köy yolunun kardan dolayı kapandığı tespit edildi.

Mevcut durumda okulların tatil olmasının da etkisiyle köy yollarında olumsuz bir durumun yaşanmadığını belirten yetkililer, kar yağışının şehir merkezinde yoğunlaşması nedeniyle ise greyder gibi iş makinelerinin kent merkezine yönlendirildiğini ve tuzlama çalışmalarının yoğunlukla sürdürüldüğünü ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi, köylerde yollarında 22 ekip ve 90 kişiyle; şehir merkezinde ise 3 vardiya halinde toplam 200 kişiyle çalışmalarını sürdürüyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X