Bursa’da 57. Alaya vefa yürüyüşü

Çanakkale Kara Savaşları’nın 103. yılı etkinlikleri kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı düzenlenen “57. Alay Vefa Yürüyüşü”, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Yalova ve Bilecik’te yapıldı.

Bursa’da 57. Alaya vefa yürüyüşü

Bursa Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı gençlik merkezlerince organize edilen programda, öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan grup, Saltanat Kapı’dan başlayarak Pınarbaşı Şehitliği’ne yürüdü.

Yürüyüş, Çanakkale Kara Savaşlarındaki üniformaların örneklerinden giyen Bursa İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki askerler öncülüğünde, Türk bayrakları eşliğinde gerçekleştirildi.

Pınarbaşı Şehitliği’nde Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, KYK Bursa İl Müdürü Hüseyin Uysal, Gençlik Merkezleri Koordinatör Şube Müdürü Mürsel Kaya, şube müdürleri, gençlik merkezi üyeleri katıldı. 

Program sonunda tüm katılımcılara çorba ikram edildi.

corba.jpg

Eskişehir

Eskişehir’de de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi tarafından organize edilen etkinlik kapsamında gençler, Reşadiye Camisi’nde sabah namazını kılıp dua ederek şehitleri andı.

Namazın ardından “Çanakkale” konulu vaazı dinleyen gençler, 103 metre uzunluğundaki Türk bayrağını açıp, Vişnelik Hava Şehitliği’ne yürüdü.

Şehitlikteki Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından katılımcılara yarma buğday çorbası ikram edildi.

Kütahya

Kütahya’da da Ulu Cami’de sabah namazını kılarak dua eden kent protokolü, vatandaşlar ve gençlere yarma çorbası ikram edildi.

Yaklaşık 50 metre uzunluğunda Türk bayrağını taşıyan gençler, Kütahya Hava Şehitliği’ne kadar yürüdü.

Şehitlikteki program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, burada yaptığı konuşmada, başta Çanakkale Savaşı’nda şehit olanlar olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Çanakkale ruhunun yaşatılması gerektiğini ve bunun için de programlar düzenlediklerini dile getiren Ölçen, “Çanakkale Savaşı’nı üç kelime ile anlatacak olursak ‘Geldiler, gördüler ve gittiler’ şeklinde ifade edebiliriz. Geldiler imanı, mücadeleyi, vatan sevgisini, bayrak aşkını gördüler ve gittiler. Duramazlardı, duramadılar.” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, daire müdürleri, vatandaşlar, askerler ve gençlerin katıldığı program İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın şehitler için dua etmesiyle sona erdi.

Balıkesir

Balıkesir’de de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Balıkesir Gençlik Merkezince düzenlenen program, İmam Hatip Camisi’nde sabah namazının kılınmasıyla başladı. Sabah namazının ardından yarma çorbası ikram edildi.

Binlerce gencin ve protokol üyelerinin iştirakiyle İmam Hatip Camisi önünden Mehter Marşı eşliğinde yapılan yürüyüşte gençler ve askerler 103 metre uzunluğunda Türk bayrağını taşıyarak Balıkesir Şehitliği’ne ulaştı.

Buradaki törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve daha sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti icra edildi.

2017’de Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları şiir okuma kategorisi Balıkesir il birincisi olan Recep Enes Özcan, “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri okudu ve ardından 15 Temmuz şehidi Turgut Solak’ın annesi Şekure Solak’a Türk bayrağı teslim etti.

Program, İl Müftüsü Ramazan Topcan’ın şehitler için ettiği dua ile sona erdi.

Yalova

Yalova’da da Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Zeynep Sağır Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Kübra Doğanay İmam Hatip Ortaokulu ile Yalova Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

“57. Alaya Vefa Yürüyüşü”, Şehit Kübra Doğanay İmam Hatip Ortaokulu bahçesinden başladı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan öğrencilerin yürüyüşü Yalova Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte tamamlandı.

Burada okunan duaların ardından program sona erdi.

Yürüyüşe Yalova Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan da katıldı.

Bilecik 

Bilecik’te de Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, “Kahramanlık savaşı olarak da Türk ve dünya tarihine geçen Çanakkale Savaşı, çarpışmaların şiddetine bakıldığında insanlık tarihinin şahit olduğu en büyük savaş ve kahramanlık destanlarından biridir.” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, kurum ve siyasi parti temsilcileri, askerler ile çok sayıda genç, ellerinde Türk bayraklarıyla Şeyh Edebali Türbesi’ne yürüdü.

Yürüyüş sırasında ellerinde 103 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşıyan askerler, vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Türbe önünde yapılan duanın ardından katılımcılara çorba ikram edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X