Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Tanıdığımızda… Gençosman telefon santralında, vatandaş ve sistem sorununu çözen Başmühendis’ti. 2003’te Türk Telekom Bölge Müdürü oldu, 8 yıl başarıyla görev yaptı.
2011’de…
AK Parti Bursa Milletvekili seçildi. Bulgaristan Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı, NATO Asamblesi’nde Türkiye’yi temsil etti.
2019’da kurucuları arasında yer aldığı Gelecek Partisi’nden 2021’de ayrıldı.
Mustafa Öztürk…
Bürokrasiden gelen siyasetçi olarak deneyimli. Sohbetimizde, “Başarılı bürokrat, başarılı siyasetçiydiniz. Bu deneyimle hizmet ve siyaset yaptığınız kent nasıl görünüyor?” diye sorduk.
O da, acil yapılacaklar yol haritası çıkardı.
Bir…
“Ulaşım ve trafik büyük problem. Yeni Yakın Çevre Yolu yapılmalı. Uludağ tarafında çevre yolu açılıp, kent içine dikey yollarla bağlanmalı. Tünel ve köprülü kavşaklar arttırılıp trafik yoğunluğu azaltılmalı.”
Şunun altını çizdi:
“Bu yük ve sorumluluk yalnızca yerel yönetime bırakılamaz. İktidar partisi avantajı ve merkezi yönetim desteğiyle daha büyük projelerle çözülmeli.”
Şunu anımsattı:
“2019’da aday gösterilseydim, Görükle’den Kestel’e Bursaray hattı üzerine viyadük yol yapacaktım. Trafik yüzde 40 azalırdı.”
İki…
“Bursa’nın imar sorunu var. Arta nüfusa göre kentin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyinde uygun yerlere yeni ilçe ya da mahalleler kurulmalı. İmar çözülürse arsa ve emsal rantlarından şehri kurtarırız.”
Üç…
“Milletvekiliyken söylemiş, siz de yazmıştınız. Bursa’yı 100 yıllık planlamak gerekir. Kentsel dönüşüm 2012’de çıkan kanunun ruhuna uygun gelişmedi. Uygun zeminli alanlarda dönüşümle afet kayıpları riski de azaltılır.”
Dört…
“Bursa’nın ciddi çevre sorunları var. Sanayi atıklarının toprağa ve derelere karışması ciddi sorun. Arıtmalar arttırılıp projeler yapılmalı.”
Şunu da ekledi:
“Binalarda, yağmur suyu gibi atık sular kullanma suyu olarak yeniden değerlendirilmeli.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…