Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Söylemeye gerek yok… Osmangazi nüfus olarak Bursa’nın en büyük ilçesi olması yanında kent merkezini oluşturuyor. Bursa’nın tarihi geçmişi de, ticari yaşamı da Osmangazi’de. Yakın süre öncesine kadar sosyal ve kültürel yaşamın merkezi de Osmangazi’ydi, ama bu özellik Nilüfer’e geçti.
Kısacası…
Osmangazi hem büyüklüğüyle, hem stratejik olarak farklı. Bu da Osmangazi Belediyesi’nin bir ilçe belediyesinin ilerisinde davranmasını gerektiriyor.
Yani…
Geçmişte belediye başkanı seçilenlerden elindeki sihirli değnekle her şeyi değiştirmesi beklenirdi. Bu da, belediye başkanlarının kişisel tercihleriyle karar almalarını getirirdi.
Günümüzde…
Kent değişti, yönetim anlayışı değişti, toplumun beklentileri de değişti. Artık kollektif düşünce her alanda geçerli.
O nedenle…
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın pazar günü TR Düşünce Kulübü toplantısındaki konuşmasını okurken, üzerinde durduğu noktayı çok önemsedik.
Diyor ki:
“Osmangazi’mizi ortak akılla, katılımcılık anlayışıyla yönetmek istiyoruz.”
Aslında…
Aydın’ın bu cümlesi, önümüzdeki 5 yıl Osmangazi Belediye Başkanı olarak yönetim anlayışının dile getirilmesi.
Zaten…
Günümüzün modern yönetim anlayışı kişisel tercihler yerine ortak akıl geliştirmeyi önemsiyor. Kentlerin geleceği için ortak akıl geliştirebilmek ve ortak akılla alınan kararları uygulamak çok önemli.
Nitekim…
“Bu kentin geleceği için fikir üreten herkesin düşüncesini önemsiyoruz” ifadesi de çok önemli mesaj.
Erkan Aydın…
3 dönem CHP Bursa Milletvekili olarak parlamentoda görev yaptı, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde CHP Osmangazi Adayı oldu.
Siyasi deneyimi var. 2014’ten beri Osmangazi Belediyesi’ni mercek altında tutması da çok önemli yönetim avantajı olarak yansıyor.
Söylediklerini lafta bırakmayıp uygulayacağı da geçmiş kimliğinden biliniyor.
Bize göre, en doğru başlangıcı yaptı.
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…