Bursa’da bir ilk! Eğlenceye doydular

Osmangazi Belediyesi tarafından Sukaypark’ın içine yapılan Su Oyunları Parkı, Başkan Mustafa Dündar tarafından törenle hizmete açıldı. 

Bursa’da bir ilk! Eğlenceye doydular

DERYA DEMİR

660 metrekare alana yapılan ve içinde su kaydırağı, su çemberleri seti, su palmiyesi ve örümcek su oyunları seti gibi 20 çeşit oyun grubunun yer aldığı parkın açılışında çocuklar suyun tadını doyasıya çıkardı. 

BURSA’DA İLK

Su Oyun Parkı’nın açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye’de farkını ortaya koyan birçok ilk projeye imza attıklarını belirterek, Sukaypark’a gelen ailelerin çocuklarının eğleneceği farklı bir ünite oluşturduklarını söyledi. Bu tesiste her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü vurgulayan Dündar, “Çocuklar burada su oyunları ile vakit geçirecek ve ıslandığı zaman soyunma odasında üstünü değiştirebilecek. Oynadıkları su streil olduğu için çocuklar sağlıklı bir şekilde spor yapmış olacak. Su Oyunları Parkı, Türkiye’de çok örneği olmayan bir tesis. Bu tesis ile Sukaypark içerisinde spor merkezi oluşturmuş olduk” dedi. 

SUKAY PARK’A YENİ TESİSLER

Sukay Park içerisinde birçok tesisi faaliyete geçirdiklerini de anlatan Dündar, “Su kayağı tesislerimiz de Türkiye’de ilk defa burada yapıldı. Bu tesis ile Dünya, Türkiye ve Avrupa Şampiyonaları gerçekleştirdik. 11-12 Ağustos tarihlerinde de Su Kayağı Türkiye Şampiyonasını yapacağız. Sukay Park, yapılan birçok sporun yanında vatandaşlarımızın da gelip gününü geçirdiği bir yer. Biz bunu farklılaştırmak istedik ve yeni birçok aktiveteyi de ilave ettik. Türkiye’de ilk defa olimpik ölçülerde olan bir Kaykay Tesis’i de faaliyete geçirdik. Burada gençlerimiz yetişerek olimpik takımlarıyla birlikte Türkiye’yi temsil edecekler” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X