Bursa’da bitmeyen siteye esnaf tepkisi: Ya işyerlerimizi yapın, ya paramızı verin…

2011’de temeli atılan Kestel Çataltepe’deki Sanayi Sitesi’nin henüz bitmemesi üye esnafın tepkisine neden oluyor… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, BESOB ve TOKİ işbirliğiyle yapımı başlayan Sanayi Sitesi’ndeki üye esnafın beklentilerini kaleme aldı…

Bursa’da bitmeyen siteye esnaf tepkisi: Ya işyerlerimizi yapın, ya paramızı verin…

2011’de temeli atılan Kestel Çataltepe’deki Sanayi Sitesi’nin henüz bitmemesi üye esnafın tepkisine neden oluyor…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, BESOB ve TOKİ işbirliğiyle yapımı başlayan Sanayi Sitesi’ndeki üye esnafın beklentilerini kaleme aldı…

İşte Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısındaki bölüm;

Temeli… 2011’de atıldığında beklenti büyüktü. BESOB ve TOKİ işbirliğiyle Kestel Çataltepe’de başlayan Sanayi Sitesi kent içinde üretim yapan esnafı bir araya toplayacaktı.

Fakat…

İşler planlandığı gibi gitmedi, inşaat yürümedi. Gerçi, altyapı yapıldı ve bitirilen bir bölüm var, ama o da projenin bütünü yanında çok küçük kaldı.

İşte…

Bu siteyle ilgili olarak üye esnafın tepkisi var. Tepkiyi de, site üyesi Fatih Güçlü ile birlikte ziyaretimize gelen Bursa Vinç İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Arslan dile getirdi.

Dedi ki:

Biz üye olurken TOKİ’ye güvendik. Sonra TOKİ çekildi ve yerine kurulan kooperatifin inşaatı devam ettireceği söylendi. Fakat hiç hareket olmadı.”

İstekleri şu:

Üye olurken yüklü ödemeler yaptık. Şimdi ya siteyi bitirin ve işyerlerimizi teslim edin, ya da paramızı geri verin diyoruz, ama muhatap bulamıyoruz.”

Cumhurbaşkanı’na götürmek için imza toplanıyor

Bursa Vinç İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Arslan, bitmeyen esnaf sitesine tepki gösterirken, Kestel Çataltepe’de yapılan altyapı yatırımına dikkat çekti ve “Açıkta kalan altyapı kırılıyor, 2 yıl sonra bir şey kalmaz” dedi.

Esnafa da çağrı yaptı:

Üye olduğumuzda 7 bin kişiydi, 3 bine düştü. Cumhurbaşkanımıza götürmek üzere imza toplamaya başladık. Esnafımızı da bizimle temasa geçmeye çağırıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X