Bursa’da bonzai cinayetine müebbet hapis!

Bursa’da, bonzai kullandığı için uyardığı kardeşini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa’da bonzai cinayetine müebbet hapis!

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapsi istenen 24 yaşındaki G.Ç., son kez hakim karşısına çıktı. Geçen haziran ayında merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi’nde uyuşturucu parası yüzünden tartıştığı 17 yaşındaki kardeşi Hasan Ç’yi 4 yerinden bıçaklayarak öldürmekle suçlanan tutuklu sanık G.Ç., hakkındaki iddiaları yalanladı.

Kendisine iftira atıldığını söyleyen G.Ç., “Olaydan bir gün önce eve gelen kardeşimin bonzai içtiğini anladım. Onu uyararak, ‘Bir daha içersen seni döverim’ dedim. O da, ‘Peki ağabey’ dedi. Bir daha da hiçbir tartışmamız olmadı. Ertesi gün kardeşim öldürülmüş. Polis beni cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. Bana iftira atılıyor. Benim olayla hiçbir ilgim yok” dedi.

Olay günü anne, baba ve ölen kardeşi ile birlikte babasının iş yerinde kahvaltı ettiklerini anlatan G.Ç., “Kahvaltıdan sonra kardeşime sigara almak için birlikte markete gittik. Daha sonra da ondan ayrılarak eve geldim. Polis de bir saat sonra beni cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. Benim kardeşimden uyuşturucu için para istemem söz konusu değildir. Ben zaten çalışıyorum, param var. Benim ne kardeşim ile ne de anne babam ile bir sıkıntım yok. Suçsuzum, beraatımı istiyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından kararı açıkladı. Sanık G.Ç., ‘kasten adam öldürmek’ suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ardından sanığın cezası duruşmadaki iyi hali sebebiyle müebbet hapse çevrildi.

Sanık Avukatı İsmail Şahverdioğlu’nun ise kararı temyiz edeceği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X