Bursa’da bu sensör trafiği azaltacak!

Bursa’nın Karacabey İlçesi’nde bayram trafiğini azaltmak amacıyla Karacabey Bölge Trafik ekipleri İzmir, Çanakkale, Balıkesir’in Erdek ve Ayvalık ilçe yolu üzerine sensörlü sistem yerleştirdi. Sensör sayesinde yollarda gereksiz yere kırmızı ya da yeşil ış

Bursa’da bu sensör trafiği azaltacak!

Her yıl tatilcileri akın ettiği İzmir, Çanakkale, Erdek ve Ayvalık güzergahında bulunan Karacabey’de trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Karacabey Bölge Trafik Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. İlçenin Bursa istikametindeki Uluabat Mahallesi’nde bulunan sinyalizasyon sisteminde düzenleme yapıldı.

Düzenlemeyle ana yoldan geçiş yapan araçlara sürekli yeşil ışık yanacak. Tali yoldan ana yola çıkmak isteyen araçlar ‘ışık çalıştırma sensörü’ ne yaklaşacak. 10 saniye bekledikten sonra anayolda kırmızı ışık yanacak ve tali yoldaki araçlar yoluna devam edecek. Ayrıca, üstgeçit olmadığı için yaşanan yaya kazalarına karşıda ‘yaya butonu’ ile önlem alındı.

Bu uygulama ile İzmir, Çanakkale, Balıkesir’in Bandırma ve Erdek ilçe yolu üzerinde bulunan Karacabey’de, trafik yoğunluğunun yaşanmaması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X