Bursa’da büyük travma olur!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, yeniden normalleşme kararının ardından Bursa’da çarşı esnafıyla yaptığı görüşmelerin detaylarını bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da büyük travma olur!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, yeniden normalleşme kararının ardından Bursa’da çarşı esnafıyla yaptığı görüşmelerin detaylarını bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Şunu artık hepimiz benimsedik. Maskesiz kendi aracımıza dahi binmiyoruz. Maskeyi kabullendik ama maalesef bulunduğumuz her ortamda bulaş riskini azaltacak mesafeyi koruyamıyoruz.

Dün çarşıyı dolaştık. Esnaf pek bir mutlu. Hareketlenme yeniden başlamış. Lokantalar, kafeteryalar, kıraathaneler açıldı. Çocuklarımız kısmi de olsa okullarıyla buluştu.

Aylardır iş yerlerini kapalı tutan esnafın yüzü gülüyor ama çarşı, cadde, tren, toplu taşıma araçlarındaki görüntü tekrar başa dönme endişelerini de beraberinde getirmiyor değil.

Büyüğümüz Ahmet Emin Yılmaz dün köşesinde sayıları da paylaşarak uyarma ihtiyacı duydu. 150lere kadar düşen günlük vaka sayımız yerinde normalleşmenin ilan edildiği andan itibaren 400’le fırlamış. Ara ara tekrar düşse de bir çıkış eğilimi söz konusu.

Zaten çarşıda konuştuğumuz herkesin endişesi de bu. Aylar sonra elde edilen kazanımların, serbestliğin kaybedilme riskinden bahsediyorlar. Yeniden kısıtlamalara  dönüş, kentimizde büyük bir travmaya yol açabilir.
Bugün için orta riskli kentler arasındayız ama vaka sayımız arttıkça yüksek ve çok yüksek riskli iller arasına geçilmeyeceği de garanti edilemez.

Zaman zaman Türkiye geneli ve Bursa’daki aşılama tablosunu inceliyoruz. Ülke genelinde 10 milyona doğru giden aşılama göze çarpıyor.

Bursa’ya baktığımızda ise bu rakam 352 bini geçmiş.

Açıkçası kentimizdeki aşılama hızı, ilin kurulu güçlü sağlık altyapısına göre düşük düzeyde seyrediyor.

Bunun nedenleri konusunda kent yöneticilerinden doyurucu bir açıklama yok. Henüz ilimiz nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unu aşılayabilmişiz. Sağlık ve kent yöneticilerimiz aşılamayı hızlandırmanın yollarına, çarelerine bakmalılar.

Aşılamada en az yüzde 60’lık bir orana ulaşmadan rahatlama olmayacağına göre, bunu hızlandırmanın gerekliliğine bakılmalı.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X