Bursa’da çaldıkları atların etlerini vatandaşlara yedirdiler!

Yıldırım’da 3 gün önce kimliği belirsiz kişiler tarafından çalınan 5 at ile ilgili soruşturma yapan polis, atların kesilerek Nilüfer İlçesi’nde iki ayrı kasap, bir pideci ve bir dürümcüye satıldığını ortaya çıkardı.

Bursa’da çaldıkları atların etlerini vatandaşlara yedirdiler!

Merkez Yıldırım İlçesi’nde Roman vatandaşların yaşadığı Hacıvat ve Vakıf mahallelerinde 3 gün önce sahipleri tarafından otlatılmak üzere evlerinin yakınındaki araziye bırakılan 5 at, kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. İhbar üzerine Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü, hırsızları bulabilmek için harekete geçti. Bugün devriye gezen polis ekipleri atların çalındığı bölgenin yakınında bir barakanın önünde kan izlerini görünce yaptıkları araştırmada çalınan atların kesilerek derilerinin yüzülmüş olduklarını tespit etti. 

Kesilen atların bir bölümünün kuşbaşı ve kıyma olarak hazırlandığı belirlendi. Etleri paketlerken yakalanarak gözaltına alınan Ali V. (40), ifadesinde etlerin bir bölümünü daha önceden anlaşmalı olduğu Nilüfer’deki bazı restoran ve işyerlerine sattığını itiraf etti. Atların kesildiği barakada inceleme yapan Tarım İl Müdürlüğü ekipleri kalan parçalanmış etleri muhafaza altına alarak laboratuvar incelemesine gönderdi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDILAR

Bursa’daki at eti skandalında savcılık kararını verdi. 

Polis tarafından “at hırsızlığı ve bozulmuş gıda satmak” iddiasıyla savcılığa sevk edilen iki kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Savcılık; atları 17 bin lira karşılığında satın aldığını savunan A.V(29) ile atları kestiği öne sürülen S.Ç.’yi (44) her gün karakola gidip imza atma karşılığında serbest bıraktı.

Yetkililer, R.Ç. ile Y.Ç’nin de arandığını açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X