Bursa’da çöplükler ıslah ediliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl’ün Cerrah ve Yenice mahallelerinde bulunan vahşi çöp depolama alanlarının ıslahını tamamlandı.

Bursa’da çöplükler ıslah ediliyor

Gemlik’in Karacaali Mahallesi’nde 5000 metrekare alanda, Orhangazi’nin Yeniköy Mahallesinde 7500 metrekare alanda, Çakırlı’da 10000 metrekare alanda, İznik Elbeyli’de 2500 metrekare alanda yapılan ıslah çalışmalarının ardından İnegöl Cerrah’ta yaklaşık .500 metrekare alanda ve Yenice’de 18000 metrekare alanda yapılan rehabilitasyon çalışmaları da tamamladı.

Islah çalışmalarıyla yeşil alana dönüşen vahşi çöp sahalarında katı atığın tesviye işlemleri yapılarak sahanın üstü toprak ile kapatılıyor, çöpte meydana gelen biyolojik bozulma sonrası oluşan metan gazı uygun noktalara yerleştirilen gaz bacaları ile kontrol altına alınıyor, ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi için saha tel çit ile çevriliyor.

Cerrah ve Yenice mahallelerinde toplam 20000 metrekare daha yeşil alan Bursa’ya kazandırılmış oldu. İznik Boyalıca’da halen çalışmaları devam etmekte olan rehabilitasyon çalışmaları tamamlandığında yaklaşık 35 bin metrekarelik yeşil alan Bursa’ya kazandırılmış olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X